Både håndverkere og hobbysnekkere trenger råd og hjelp


Published: 05.05.2017
Det bygges både store og små prosjekter i Vestby. Vi pusser opp hjemme som aldri før. Fagkunnskapen kan variere, men utvalget finnes hos Montér Vestby Grøstad Bygg. De tar også tak i at mange kvinner vil lære mer.
Både håndverkere og hobbysnekkere trenger råd og hjelp

Montér Vestby Grøstad Bygg er en byggevarebutikk med lange tradisjoner. I dag er bedriften delt inn i tre: Innebutikk med maling, garderober, gulv, verktøy, hageredskaper og slike varer. Utebutikk med trelast, vinduer, taksten, takrenner, gipsplater, mur, sement og tyngre byggevarer. Til sist er det proffavdelingen som hjelper både de profesjonelle og privatkunder. Montér Vestby Grøstad Bygg er en avdeling i selskapet Optimera. Optimera er eid av Saint Gobain. Dette er et fransk selskap som er over 350 år gammelt.  Saint Gobain omsetter for over 300 milliarder. Eiendomsmassen på Grøstad eies fremdeles av familien Støkken.

Damenes aften

Daglig leder Thomas Brække prater engasjert om at snart blir det invitert bare damer til butikken. – Vi legger merke til at damene kommer mer på banen når det gjelder å utføre oppussingen og ikke bare planlegge den. Dette tar vi selvsagt på alvor og vil få inn fagfolk utenfra. I første omgang setter vi fokus på interiør og produkter. Det blir en gratis og alkoholfri aften hvor vi håper damene vil trives og få inspirasjon. Vi ser ikke bort fra at det også gjentas til høsten, men da med andre emner som vi tror kan være nyttige, sier han.

Privatkunder og profesjonelle håndverkere

Privatkunder nyter godt av avtalen Montér Vestby Grøstad Bygg har med Huseiernes Landsforbund, USBL og OBOS. – Vi har stor styrke når det gjelder veiledning til privatkunder blant annet til arkitekter, kontakter med byggmestre og materiell, sier Thomas Brække. – Vi veileder privatkundene våre i både små og store prosjekter. I våre dager settes det søkelys på energioppgradering. Vi bistår kunden i prosjekter sammen med produsenter og bestiller det som trengs. Mange ser den økonomiske siden ved å etterisolere. Dårlig energinivå på et hus som skal selges drar taksten drastisk ned. Da kan det lønne seg å etterisolere og dermed tjene godt på den investeringen. Kunden kan få hjelp av oss til å søke om støtte til isolering. Vi har i det hele tatt mye fagkunnskap, sier han og nevner også at de er gode på vinduer. – Her kan vi mye og vi finner løsninger for helheten, sier han.

Mange av de profesjonelle håndverkerne tilhører både små og store aktører i lokalområdet. – Vi har egne ansatte som server våre proffe kunder, sier Brække. - Vi er med på store prosjekter. Vår plass her i Vestby sentrum er jo nå midt i smørøyet for den videre bygging av sentrum. Vi er spente på hvordan det blir de neste 5 årene, sier han.

 

Positive ansatte

Der det selges verktøy, arbeidstøy og festemidler finner vi Aleksander Qvist Jacobsen. Han har vært ansatt siden 2016 og kommer fra jobb som tømrer. – Jeg er glad i miljøet og kundene her, både de proffe og hobbysnekkerne, sier han og fortsetter: - Det jeg ser som en utfordring er at det er mye og gjøre. Det er veldig positivt og jeg ser lyst på fremtiden her, avslutter han.

I proffavdelingen jobber blant annet Morten Karlsen. Han tar seg av de profesjonelle kundene. – Jeg har med leveranser til de store kundene å gjøre, sier han. – Utfordringene er det morsomme med å skaffe de beste varene som gir de beste løsningene. Vi har stor fokus på kundevennlighet og service. Der kan vi bli enda bedre, men det har vært en voldsom forbedring de siste årene. Det er et veldig godt miljø her så jeg trives godt, sier han. Morten har også bakgrunn som tømrer.

I utebutikken jobber Reidar Nermo. Han startet som ekstrahjelp mens han var tømmerlærling. Etter jobb som tømrer med fagbrev er han nå fast ansatt. Hans jobb er variert med både kjøring av truck, hjelpe kunder og ta i mot varer. – Jeg er interessert i hvordan prosjektet til kunden skal bli og finne de riktige produktene, sier han. – Jeg trives veldig godt og har fokus på hva vi kan og hva vi kan bli bedre på. Det er variert og godt å jobbe her, sier han.

I konkurranse med andre

Det skal ikke stikkes under en stol at vi har flere bedrifter i Vestby som tilbyr trelast, maling og lignende varer. Daglig leder Thomas Brække er derfor opptatt av hvordan de skal være det opplagte valget. – Her får alle kunder, store som små, gode priser. Men i tillegg har vi kundens behov og løsninger i fokus. Vi har stor faglig kompetanse og dette skal alle kunder få god nytte av. Mange kommer hit nettopp fordi her får de gode råd. Vi tar oss tid til å yte den servicen og ser på det som et varemerke. Dynamikken med at hele butikkens utvalg samarbeider gir god personlig service. Vi er omkring 20 ansatte og det er alt fra ingeniører til tømrere. Alle her har utdannelse innen faget eller har lang erfaring fra bransjen. En kan vel si at vår visjon er at sammen bygger vi vinnere. Vi spiller hverandre gode. Vi jobber med å velge fornuftige løsninger for både kunden og de ansatte, avslutter han.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...