Bedrifter trenger lærlinger


Published: 06.06.2016
Fra flere hold blir det sagt store ord om tilrettelegging for lærlinger, men mange unge sliter med å få lærlingplass
Bedrifter trenger lærlinger

Det er derfor en stor glede å se at selv små bedrifter tar inn lærlinger. Ett eksempel er Frøken Flora i Vestby sentrum. Dette er en anerkjent blomsterbutikk. Innehaver, Krestine Larsen, er stolt av sitt fag og nå deler hun sin kunnskap med to lærlinger: Trine Langtind Hofstad og Ewa Sofie Sommer.

Utgifter for bedriften

Et argument for ikke å ta inn lærlinger er ofte at det er for dyrt for bedriften. Krestine forklarer at hennes bedrift får støtte fra staten, men dette brukes på teoretiske kurs for Trine og Ewa. De er derfor på kurs hver 6. uke. – Ikke alle ville vel gitt bort en slik støtte, sier Krestine. – Men hvordan skal dette yrket bestå hvis vi som har fagbrevet ikke hjelper nye til, undrer hun og fortsetter: – Lærlingene skal være her i minst 2 år også, sier hun. Frøken Flora har bare én ansatt og det er derfor beundringsverdig at det allikevel er mulig med to lærlinger.

Dokumentasjon

Noen kan nok synes det blir krevende å dokumentere alt lærlingen gjør. I noen fag er det letter enn der hvor kunstneriske oppgaver skal beskrives. For absolutt alt skal dokumenteres. Det betyr at valg av blomst, farger og andre kreative løsninger må ned på papiret og lærlingen må kunne begrunne valget. Den faglærte må også kunne begrunne sine arbeidsmetoder og valg. – Dette gjør at alle må tenke seg om og kunne analysere hva vi egentlig gjør, sier Krestine. – På denne måten blir vi mer fokuserte og i tillegg lærer jeg også nye måter å se og gjøre ting på. Det er jo bare positivt. Jeg ser at når lærlingene får mer erfaring så blir dokumentasjonen lettere å utføre. Det er krevende, men ikke skremmende, sier Krestine.

Forskjellige utgangspunkt

Trine og Ewa er to positive damer som trives i blomsterbutikken. Trine kom ikke inn på blomsterdekoratørskolen på grunn av for høy alder. Hun er voksen med barn så kveldsskole var ikke aktuelt. Hun har design og håndverkslinjen fra videregående. – Først var jeg på utplassering hos Frøken Flora, sier Trine. – Jeg kunne lite om blomster og stell, men ville allikevel utforske dette yrket og se om det virkelig var noe for meg. Her trives jeg virkelig godt. Hverdagen som lærling er spennende og lærerikt. Bedriften legger arbeidsoppgaver til rette for meg. Det på poengteres at det ikke betyr å gå med søpla, koke kaffe eller koste gulvet. Nei, her får jeg skikkelig oppgaver som innebærer blomsterbinding og kundebehandling mens Krestine stikker ut med søpla, sier Trine med et smil. – Jeg har hatt en bratt læringskurve og liker meg veldig godt her. Det er også bra å vite at en kan være lærling på deltid hvis det blir aktuelt, sier Trine. I fremtiden ser hun for seg å kunne bidra med blomster til folk i alle livets situasjoner. Hun trives godt med å bruke sine kreative egenskaper til glede for andre.

Ewa har bakgrunn fra blomsterbutikk og har nå vært lærling i ett år. – Å være lærling er positivt og jeg føler meg heldig som har fått plass her, sier hun. – Oppgavene er godt tilrettelagt for mer lærling og peker mot fagbrevet. Samtidig er skolen vi går på meget bra slik at det teoretiske går greit. Tror nok jeg skal klare fagbrevet om to år, sier Ewa. Hun ser lyst på fremtiden, men ønsker ikke egen butikk. – Jeg vil nok heller jobbe mer eksperimentelt.  Det er forskjellige linjer på VEA, (Statlig fagskole på Hedmarken for etterutdanning). Det er en skole jeg kan studere videre på hvis det blir et mål. Men ellers trives jeg godt med stell av planter og få mer kunnskap her. En må også tenke på helsen og hvilke belastninger yrket har. Det går hardt utover håndledd, hofter og knær. Uansett føles det som at jeg har skutt gullfuglen ved å få være her, sier Ewa.

Lærlinger er ikke billig arbeidskraft

 – Det er flere yrker som står i faresonen fordi ungdom velger det bort på grunn av vanskeligheter med lærlingplass, sier Krestine Larsen engasjert. – Som fagleder har vi et kjempeansvar. En lærling kan fort miste interessen for yrket hvis de ikke blir tatt godt vare på i lærlingperioden. Fagleder må verdsette eleven og gi meningsfylte oppgaver som fører frem til fagbrevet. Eleven kommer med nye metoder og innspill. Det er sunt for bedriften og jeg må også fornye meg. Derfor ser jeg på lærlingene som en stor ressurs og et positivt bidrag her i butikken. Bedriftene burde innse at de trenger lærlinger, avslutter Krestine.

Vestby BedriftsForum har fått innspill om å gjøre noe i denne forbindelse. Vi ønsker derfor å samarbeide med Vestby videregående skole, kommunen og næringslivet.  Vi vil bidra til å få flere lærlingplasser i Vestby kommune.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter