Brettspill for voksne når nye høyder


Published: 06.03.2017
ARK bokhandel har så mye mer enn bøker og kontorrekvisita
Brettspill for voksne når nye høyder

På Vestby Storsenter har ARK bokhandel et stort og luftig lokale som bugner av bøker. Men her tilbys så visst mye mer. Vi møter butikksjef Andrè Gaardvik i butikken. Han er vikar siden forrige leder har fått barn. – Jeg blir her i hvert fall ett år, sier han og forteller hvordan han kom inn i denne jobben: – Jeg har bakgrunn fra programmering, men det var ikke noe for meg. Jobbet deretter i barnehage, men med egne barn ble det veldig mye barn, kan en si. Jeg jobbet med salg i Ski og Vinterbro og der kom jeg i kontakt med folk som var ansatte i ARK. Det var veldig fokus på de ansatte og de var så joviale, inkluderende og imøtekommende. Jeg ville gjerne være en del av dette og kastet meg på da denne vikarjobben ble ledig her i Vestby, sier han entusiastisk. ARK er den største bokhandlerkjede i landet som startet i det små og har kjøpt seg opp etter hvert. De er eiet blant annet av Gyldendal ASA. ARK var den første bokhandlerkjeden som startet med kampanjer. Nå etterligner flere bokhandlerkjeder dette og kunden tjener selvsagt på gode priser. ARK har en målsetning om å være en bokhandel for folk flest og for de som elsker bøker. De vil at spill og bøker skal ha en sentral rolle i de norske hjem.

Klikk og hent eller last ned

Bøker kan bestilles på nettet og hentes i butikken hos ARK. En kan også kjøpe både e-bøker, cd, lydbøker fra ARK.no og laste ned til ARK-appen. Det blir mer og mer populært. – Noen vil ha det meste digitalt, sier Andrè. – Vi har veldig gode dataverktøy og vet hvordan kunden kan få varen sin kjapt. En skulle kanskje tro at fremtiden blir uten bøker i hyllene, men vi ser stadig at flere liker å ha boken i hånden. Ikke minst gjelder dette mens det blir lest for barna, sier han. – Folk velger det som passer best i forhold til om de skal være hjemme, på hytta eller på tur. Det er jo en sannhet at boken i hånden fungerer like bra om det er strøm eller ikke. Vi har kjempestort utvalg i barne- og ungdomsbøker. I Vestby er vi så heldige å ha flere gode forfattere og vi legger ekstra fokus på disse. Vi har veldig god kontakt med de lokale forfatterne og vi ser de ofte her. Merk deg at kjente norske forfattere er skikkelig i vinden om dagen, sier han. Et ordtak sier vel noe om å kjenne sin Ibsen. Etter salget å dømme er det rift om de norske forfattere både innen krim, romaner og biografier. I tillegg er det kommet mange gode norske barnebokforfattere en bør lese verkene til.

Brettspill

De fleste har spilt Monopol og Ludo. Nå er brettspill en langt større industri enn før og en kan velge mellom spill tilrettelagt for barn, ungdom eller voksne. – Vi ser at brettspill til voksne virkelig har tatt av, sier Andrè. – Nå møtes venner og spiller sammen. Det er mye forskjellig å velge mellom. Noen spill er strategiske, andre trigger fantasien og en kan leve seg helt inn i en slik verden. Det kan være godt å forsvinne inn i en slik fantasiverden etter dagens stress og mas. På denne måten kan familie og venner samles om en aktivitet, de opplever noe annet og har det gøy sammen. I tillegg er det jo veldig inkluderende, sier han. En ser fordelen med et spill som ligger på bordet, - det er heller ikke avhengig av strøm. Når det gjelder brettspill til barn så har dette fått større plass i mange familier. Disse spillene er ofte tilrettelagt for spesielle aldersgrupper. På denne måten får barna maksimalt ut av denne leken. Det kan være pedagogiske spill for læring eller bare for moro skyld. Uansett er det utviklende når en for eksempel må vente på tur, ta hensyn til motspiller, vinne og tape. Det kan være god lærdom for både ung og gammel.

Lys fremtid

Gaardvik sier at ARK står sterkt med stor kundegruppe. De har snart en million ARK-venner på nettet. – Ledelsen består av kreative og positive folk som er lydhøre for oss ansatte. Vi samles for å legge strategi videre og den inkluderingen gjør at vi står sterkt sammen. Mennesket står i fokus uansett om det gjelder de ansatte eller kundene våre.  Jeg setter pris på fagkunnskap og de gode verdier ARK har, sier Andrè. Han nevner at videregående skole og barnehager i området også er kunder. De kan bestille og få det ekstra utstyret de behøver. – Vi selger mye kort for her kan en få kort til en hver anledning, sier han. Hyllene er også fulle med kontorrekvisita, malerbøker, kalendere og alt hva en bokhandel pleier å tilby. – Jeg tror ikke de digitale bøkene og spillene vil utkonkurrere det som tradisjonelt står i bokhyllene. Vi selger varer som betyr noe både i medgang og motgang, avslutter Andrè.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...