Butikken for dyrevenner


Published: 22.08.2014
TAM Hund og Katt på Vestby Storsenter tilbyr mer enn utstyr og ernæring. Nytt nå er en avdeling for akvarium. I tillegg er det stor aktivitet på bakrommet.
Butikken for dyrevenner

Sandra Larsen eier butikken Tam Hund og Katt. Hun har alltid hatt dyr som hobby. I hennes hjem er det nå en maine coon katt. – Det har vært flere hunder i mitt liv og det har vært mye morsom trening av disse. Så den interessen har alltid vært der. Yrkesmessig er jeg som en potet, sier hun med et smil og fortsetter: – Jeg er utdannet reklametekstforfatter og advokatsekretær. I tillegg har jeg jobbet som treningsinstruktør, samt holdt på med salg og markedsføring. Jeg blir lett engasjert i folk og vil gjerne bidra til at de kjøper produkter de blir fornøyde med. Jeg er genuint interessert i velferden til våre husdyr, sier hun. TAM Hund og Katt har vært med fra Storsenteret åpnet og har økt omsetningen trutt og jevnt. I tillegg til Sandra er det tre ansatte i butikken: Mira Knudsen, Sandra Engehagen og Janne Bugten. I tillegg har Tor Anker Nilsen ansvaret for fisk og akvarium. Han er entusiastisk og gleder seg til å komme skikkelig i gang med denne avdelingen. Nå får også de med akvariefisk som hobby et godt tilbud i nærmiljøet.

Kunnskap og kvalitet

Eier Sandra Larsen forklarer at det kontinuerlig skjer noe nytt innen forindustrien. – Det er hele tiden noe å lære og derfor må vi gå på kurs og være oppdaterte, sier hun og fortsetter: – Helsen til hund og katt er jo så viktig og derfor selges det her bare produkter jeg selv kan gå god for. Vi som jobber i butikken har som mål å kunne gi de beste rådene til kundene våre og vite hva vi prater om. Det som virkelig teller er kvalitet, sier hun engasjert. – Jeg har tillitt til produksjonen av formerkene og utstyret vi har her. Vi er alene i området om å selge for av merket Brit og Imperial kattesand. Brit-foret er uten de stoffene som mange er skeptiske til. Jeg ser viktigheten av smak, lukt og ernæring slik at dyrene nyttegjør seg maten på riktig måte, sier hun. Butikken har et rikholdig utvalg av utstyr som for eksempel bånd, seler, redningsvester og dekken til hund. Her selges også klatrestativ og senger til katt, klippeutstyr og ferske godbiter fra kjøledisk i tillegg til forbruksvarer til smågnagere. De ansatte i butikken henviser eiere videre til lokal veterinær og andre ved behov.

Spennende bakrom

Avtaleboken er full når det gjelder aktivitetene på bakrommet til butikken. Det benyttes en tredemølle, et stort badekar og to klippebord. Her er Nina Kvaal, Line Heien og Anette Andersen de ansatte. Tredemøllen brukes til hunder under opptrening etter skader i samråd med veterinær, men mest til kampen mot overvekt. Hunder kan veie for mye på grunn av sykdom, feil kosthold, for lite mosjon eller alderdom. Men på tredemøllen kan flere komme i form igjen. Banen på tredemøllen er svært skånsom for potene. – Her trenes det regelmessig og hundene går ned i vekt. Slik kan de få flere gode år, forklarer Sandra. Dyrene våre kan trenge et bad innimellom og bakrommet tilbyr vask pluss eventuelt klipping, barbering, napping eller børsting av pelsen. Her utføres også kloklipping og annet stell. Nina jobber med en puddel som blir barbert: – Nå blir han sommerfin, sier hun og legger til at hunder og katter liker stort sett å bli stelt. Det er travelt på bakrommet, men alle de firbente kundene er rolige og ser ut til å trives godt. De ansatte tar seg god tid med hver enkelt og får ofte utført pelsstell eier sliter med å få til på hunden/katten sin.

Ser lyst på fremtiden

– Jeg jobber for å skape et miljø i butikken slik at kundene får en pakkeløsning, sier Sandra ivrig og fortsetter: – Vi tilbyr kvalitetsvarer, men også kompetanse og tilhørighet. Her skal kundene føle seg som gjestene våre og bli godt ivaretatt. Vi vil bli godt kjent med alle og ta interesser og kunnskap til den enkelte på alvor. Derfor har vi hatt temakvelder og andre arrangementer. Det blir enda mer fremover av slike aktiviteter og det er spennende. Vi setter mye inn på å utvikle oss videre og går fremtiden lyst i møte og med stor entusiasme, avslutter hun.

Butikken er på over 300 kvadratmeter i andre etasje på Storsenteret. Med egen rampe på baksiden er det lett å laste inn forsekker. Folk uten bil kan få sekkene kjørt hjem til seg etter avtale. Dette er tydeligvis en seriøs butikk som legger vekt på service, kompetanse og aktiviteter for dyr og eiere.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...