Bygger landemerker


Published: 05.09.2014
Monumentale bygg som Såner kirke, Politihuset i Ski og Kulturkirken i Son er noen av prosjektene fra Hersleth Entreprenør AS.
Bygger landemerker

Hersleth Entreprenør AS har sitt opprinnelige utspring fra tidligere Brødr. Larsen i Son, hvor Thorleif Hersleth tok over virksomheten midt på 90 tallet. Bedriften flyttet til Såner i 2000 og skiftet navn til Hersleth Entreprenør AS. Senere har bedriften kjøpt opp tømrermesterbedriftene Alfa Øst AS i Drøbak og Byggmester Gunnar Bech AS i Fredrikstad. Hersleth Entreprenør AS tar oppdrag fra Oslo til svenskegrensen og har også kontorlokaler i Fredrikstad. Reinert Hersleth kom med i familiebedriften i 2006 og tok over som administrerende direktør i 2012. Han er utdannet i forsvaret i tillegg til at han er sivilingeniør innen bygg og anlegg.

– Vi er stolte av byggene våre, sier han og viser til bilder av flerfoldige staselige bygninger på veggen. Bedriften tar på seg prosjekter både med å utvikle næringsbygg og boligområder samt å bygge offentlige bygninger. Det er bilder av barnehager, skoler, kirker, boliger og næringsbygg på veggen. Flere av dem har blitt til kjente landemerker som, Såner kirke, Frogn Kirke, Heli Kirke, Politihuset i Ski og Follo Tinghus. – I nærområdet har vi blant annet bygget bygg som Malmbergs, Spar og Europris på Randem samt tilbygget på Vestby rådhus, boliger ved Husjordløkka i Son, Vestbyhagen og på Sole. I dag er vi i gang med Son kulturkirke og utvidelse av Grevlingen skole, museum og hotell for Petter Olsen på Ramme gård i Hvitsten. I tillegg bygger vi boliger både ved Vestbyhagen og på Sole for å nevne noen prosjekter i nærmiljøet, sier han engasjert.

Mange ansatte

Bedriften har i dag ca. 75 ansatte fordelt på ca 25 funksjonærer innen prosjektledelse og administrasjon, ca 40 tømrere, ett betonglag og ett murerlag.  – Vi har flere lærlinger hovedsakelig innenfor tømrerfaget, sier Reinert og fortsetter: – For å få gode ansatte og bringe yrket videre så er det viktig å ta inn lærlinger og følge disse skikkelig opp. De fleste er ferdige med videregående og er her i 2 år som lærlinger før de tar fagbrev, men vi har også de som fortsatt går på skolen samtidig som de er her hos oss. Uansett er vår erfaring at de som har interesse for yrket og faget har en lys fremtid foran seg. Vi har tro på at det vil bli større etterspørsel etter kvalifiserte håndverkere i tiden som kommer. Med slike kvalifikasjoner får de ofte fast jobb etter lærlingetiden her hos oss, sier han. Bedriften har en meget stabil arbeidskraft med folk som har vært ansatte både i 15 og 20 år, som er en styrke for bedriften.

Miljøbevisst bedrift

Hersleth Entreprenør AS er nå i prosess med å bli sertifisert som Miljøfyrtårnbedrift. De håper å være i mål til sommeren. Det betyr blant annet at vi har gode rutiner innad i bedriften, men også slik at de ansatte bevisstgjøres privat. – Dette er en lang, men givende prosess som alle må ta del i, sier Reinert. – Vi har allerede gode rutiner for sortering på byggeplassene og tilfredsstiller fra tidligere myndighetenes krav til minst 60 % kildesortering.  Vi har også ansvar når det gjelder våre underleverandører. Slik blir det et helhetlig tankesett som er til gode for alle, forklarer han.

 

Visjoner

– Vi arbeider hele tiden for å være den foretrukne entreprenør. Vi synes det er ekstra gøy når vi får være med å bygge monumentale bygg som kirker og lignende som brukes av befolkningen. Son Kulturkirke som bygges i disse dager er et godt eksempel. Hovedvekten av våre prosjekter er nybygg av offentlige bygg, næringsbygg og boliger. Vi ser helt klart et behov for mere boligbygging i årene fremover. Da vil det kreves flere barnehager, skoler og aldershjem som noen eksempler, sier Reinert Hersleth. Bedriften er forberedt på strengere fokus på krav til faglærte medarbeidere og er overbeviste om at kun beste kvalitet gir gode resultater. – Vi konkurrerer oftest med større bedrifter, sjeldnere med bedrifter fra lokalmiljøet. Privatmarkedet med prosjekter som for eksempel garasjer, renovering av kjøkken/bad etc. er ikke vi så tungt inne i. Vi viser ofte slike henvendelsene videre til andre bedrifter i lokalmiljøet som er tyngre inne i dette markedet. Vi tar på oss de litt større oppdragene, både utvikling av prosjekter og byggingen, avslutter han.

Hersleth Entreprenør AS omsatte for ca. 225 millioner i 2013. De satser på videre utvikling og vekst. Vi ser med spenning frem til å hvile øynene på flere landemerker signert av denne bedriften.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...