En livsstil å drive en dyrebutikk


Published: 03.11.2017
Familiebedriften Pets har etablert seg på Vestby Storsenter. Butikken har alt fra akvarier med fargerike fisker til hundesalong, fôr og utstyr til ulike arter dyr.
En livsstil å drive en dyrebutikk

Daglig leder og eier er Susanne Sørdal. Bedriften har flyttet inn i lokalene hvor det før også var dyrebutikk. – Å drive dyrebutikk er en livsstil, sier Susanne. - Vi har nå 5 butikker. De er ikke like for vi har et variert vareutvalg tilpasset stedet vi er på, sier hun.

Kunnskap

De ansatte blir jevnlig oppdatert på kurs og møter. Før ansettelse må en ha lest mye. Det blir fokusert på at å jobbe i en dyrebutikk er krevende både fysisk og psykisk. - Daglig blir en minnet på hva en ikke kan, sier Susanne. - Kunden forventer gode svar og det betyr at hvis en ansatt ikke kan svare så må de i hvert fall kunne finne ut av det og gi kunden et godt svar til slutt.  Kunnskap er absolutt i fokus hos Pets. Vi tar for eksempel kaninhold på alvor og får ros både fra bransjen og eiere av denne arten. Det settes fokus på formidling av kunnskap vedrørende fôring og aktiviteter for kaniner. Dette er dyr som ofte ikke har det optimalt og vi må fortsette å spre informasjon om levevilkår og hva som er best for dyret. Vi som driver dyrebutikker har et stort ansvar også ovenfor klubber og oppdrettere. Det kan nevnes at i Tyskland selges for eksempel hamstere etter kl 17.00 fordi de er nattdyr og skal ikke vekkes. Dyrenes velferd må komme først, sier Susanne alvorlig.

Levende dyr i butikken betyr at de også må ha tilsyn og stell på fridager. Dette er selvsagt krevende for de ansatte. Levende dyr betyr også et godt samarbeid med Mattilsynet. – Vi må være flinke til å informere og spre kunnskap når folk kommer og skal kjøpe dyr. Vi legger lista høyt for et godt dyrehold. Vi er strenge og opplyser om alt arbeidet og utgiftene som følger med, men også gledene. Det mest lettstelte er vel akvarier. De er beroligende å se på, skal ikke luftes, men må har god nok plass til hver fisk. Vi har akvarier fra 20 liter og oppover. Det er morsomt med designakvarier som en kan ha på kjøkkenet og på badet. Det blir nesten som et møbel. Fôringsautomater gjør at en kan være litt borte fra fiskene. Igjen gjelder det kunnskap slik at folk lykkes med dyrene sine, sier Susanne. – Alle kan ha et akvarie, forsetter hun. – Teknologi, elektronikk og små akvarier gjør at de er tilpasset de rette fiskene. Og formen på akvariet spiller ingen rolle bare utstyret er i orden. Så boller går helt fint an, - med riktig utstyr, smiler hun.

Hundesalong og selvvask

Hundesalongen tilbyr vask, klipping av pels og klør, ørestell og tørking. Her er det foreløpig 1 ansatt. Det er en populær salong med mange faste kunder. Avtaleboken er fort fylt opp og her må en være tidlig ute med bestilling av tid. Et alternativ er selvvask. Det fungerer slik at en setter seg opp på listen som henger utenfor døren. Mange kjenner seg igjen med vondt i ryggen ved vask av hunden i badekaret eller i dusjen hjemme. Her i hundesalongen er det justerbart badekar. Helt genialt både for de på to og de firbente. En vil tro at dette blir et populært tilbud. Shampoo og tørking følger med i den hyggelige prisen.

Kvalitet koster

Produkter til dyrehold har mange store produsenter verden over. Forleverandører utgjør en stor industri med betydelig økonomi på verdensbasis. Og alle reklamerer med de beste produktene. – Jeg har et konstant øye på kvalitet på varene vi selger, sier Susanne. – Det betyr at jeg kan fortelle kunden hvorfor ting koster mer her enn i for eksempel dagligvarehandelen. Vi mennesker legger stor vekt på å spise sunn og gjerne kortreist mat. Det samme ønsker vi for dyrene våre. For eksempel vet jeg hvilket slakteri griseørene som selges her kommer fra. Jeg kan også fortelle kunden hvor oksemuskel er fra. Jeg kjøper inn kvalitet fordi kunden skal få det beste. En annen ting er at griseører og oksehaler har blitt populært som snacks for mennesker på det kinesiske markedet. Det kan bli mangel på disse råvarene fremover, sier hun smilende.

- Vi har etablert oss her i Vestby og vil gjerne bidra til et dyrehold som gir både dyr og eier suksess, avslutter Susanne Sørdal.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...