Eneste i Vestby med verksted for lakkering av biler


Published: 26.05.2014
Selv bitte små skader på bilen krever reparasjon av et verksted. Kvalitet, pris og ventetid er viktige stikkord i den forbindelse
Eneste i Vestby med verksted for lakkering av biler

Mange i Vestby kjenner godt til firmaet Jan L. Westby Karosseri og Lakk AS. Bedriften er ikke akkurat plassert midt i sentrum, men befinner seg på grunn utskilt fra Vestbyhagen gård med adresse i Hvitstenveien. Her er det 4 ansatte med Torbjørn Kjølberg som eier og daglig leder. Han overtok firmaet i 1990 fra sin svigerfar, Jan L. Westby. Torbjørn er utdannet biloppretter og mekaniker. De ansatte er utdannet innen lakkering og oppretting, samt en som kjører redningsbilen når den trengs.                                                                                                                

Godt samarbeid med forsikringsselskapene

Bedriften er faktisk den eneste som utfører lakkering av biler i hele kommunen. Torbjørn sier: – Vi har avtaler med forsikringsselskapene. Vi takserer skadene før reparasjon, og skaffer leiebil til kunden hvis de har dekning for det i forsikringen. Det er god kommunikasjon med alle selskapene og det er stor tillitt begge veier. Vi utfører selvfølgelig også alle typer skadereparasjoner og lakkering for privatpersoner og bedrifter. Det gjelder både små og store skader.

Løsemiddelskader

Billakk inneholdt før store mengder løsemidler som ga svært alvorlige helseskader for lakkerere. Bransjen har gjort mye for å gjøre dette yrket mindre farlig. – Nå bruker vi vannbasert lakk med lite løsemidler i, forteller Torbjørn og fortsetter: – All lakkering foregår i en lakkeringskabin med en luftgjennomstrømning på hele 25.000 kubikkmeterluft i timen. I tillegg benyttes maske, hansker og vernedress. Når forholdsreglene følges i samråd med bedriftshelsetjenesten er ikke dette et farlig yrke. Alt grunnarbeidet foregår i rom med god ventilasjon og maskiner med støvavsug, forklarer Torbjørn.

Skader på biler før og nå

– Antall skader er stabil, men en kan kanskje se en gradvis reduksjon. Dette kan komme av mer assistanse fra utstyr i bilene og bedre veier, sier Torbjørn. – Men det vi ser er at det blir flere mindre skader. Vi vurderer i hvert tilfelle om det er best å skifte ut de skadede delene, eller om det er bedre å rette opp skadene. Vi prøver å velge det rimeligste alternativet, men alltid med fokus på kvaliteten, sier han og fortsetter: – Men en må også tenke på miljøaspektet. I dag brukes det mye plast. Det er gode ordninger for gjenvinning av metaller, mens plast ikke har samme grad av gjenvinning. Jobbmessig spiller det ingen rolle for oss om det er plast eller metall som skal repareres, sier han. Uansett er det viktig å utbedre selv småskader i lakken før vinteren. Salt gjør at det blir dyrere å utsette reparasjonen. Når det gjelder glass så bør småskader tas så fort som mulig. Dette arbeidet betaler forsikringsselskapet for. Men hvis glasset sprekker må hele ruten skiftes. Da må eier betale egenandel.

Leasingbiler

Flere og flere bedrifter og privatpersoner leier nå biler i stedet for å kjøpe. Når leasingperioden er over skal bilen leveres tilbake og leietaker må bekoste eventuelt skader som har blitt påført bilen i leieperioden. – Dette kan bli dyrt, sier Torbjørn. Taksten fra leasingselskapet kan være høy selv på små skader. Derfor kommer stadig flere til Jan L Westby Karosseri og Lakk AS for å få taksert og utført reparasjoner på bilene rett før leasingperioden er over. Det kan lønne seg.

Firmaet Jan L. Westby Karosseri og Lakk AS har mottatt en rekke priser for kvalitet og reparasjon fra forsikringsselskapet Gjensidige og NAF. En kan skjønne hvorfor denne bedriften har så bra anerkjennelse. Det er et godt etablert verksted med kyndige ansatte og oppdatert utstyr hvor kvalitet og pris blir satt i høysetet. Kort nok ventetid har de også.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...