Engene Gård dyrepensjonat


Published: 12.02.2018
Denne bedriften tilbyr omsorgsfullt opphold for hund, katt og smådyr. I tillegg er det oppstalling av hester på utegang.
Engene Gård dyrepensjonat

Christel Flagestad kjøpte stedet i 2002 og hadde selv 2 føll. Hun har allsidig utdannelse som hovtrimmer, NMBU – økonomi og ressursforvaltning og har en master fra Australia innen HRM. I dag bor hun og Mads Esbersen på gården med katter, ender og høns. Innen hestemiljøet blir Christel sett på som kontroversiell.

Dyrepensjonat

I brosjyren står det: ”Nesten som hjemme.” – Ja, vi erfarer at folk leter etter små, intime og personlige steder for dyrene sine, sier Christel. – Vi tar maks i mot 8 hunder og 9 katter. Når det gjelder hunder så får de 3 turer hver dag, individuell oppfølging og de kan ha med seg egen seng, tepper og mat. Vi har oppstallingsplasser, men hvis hunden ikke trives der så kan den som regel få være i huset eller her på kontoret, sier hun. Akkurat i dag er det en vakker liten hund som får ligge på kontoret og kose seg. – Vi tar ikke i mot hunder over 20 kg eller de som er aggressive. Hunder kan få komme hit på prøve hvis det er ønskelig. Ellers pleier jeg å si at det er lurt med litt alene-trening hjemme før et kennelopphold. Mange hunder aksepterer situasjonen og trives best hvis de vet hvordan rutinene er. Det nytter for eksempel ikke å bjeffe for å få folk til å komme, smiler Christel. Hun forsetter: - Kattene har separate rom og de kan gå ut i egne lufteområder. Min erfaring er at katte-eiere er ansvarsfulle mennesker. De som ikke er det ser vi ikke, - det er de som dessverre bare slipper katten ut mens de selv er på ferie. Vi tar også i mot fugler i bur, marsvin, kaniner, mus og hamster. Vi lager nå flere uteplasser til de som trenger det. Dette gjelder særlig til kaniner. Vi har mange faste kunder og de bestiller ofte et år frem i tid. Det er størst belegg på sommerstid, men vi har også de som er her i julen. Her er det stille og rolig, sier hun. I brosjyren står det da også at dette er en eksklusiv liten kennel i rolige omgivelser uten støy og stress.

Heste-SPA

Når Christel begynner å prate om hest så går tiden fort. Hun har helt klare meninger om hvordan hestehold bør være og hun går ikke av veien for å tråkke noen på tærne innen miljøet. – Jeg har 3 egne hester, sier Christel og fortsetter: - Området her er tilrettelagt for barfothester og rehabilitering for forfangende hester. Mange kaller dette for et heste-SPA, smiler hun. – Her tar vi bare i mot hester uten sko. Vi tilrettelegger slik at det blir naturlige bevegelser og med det mener jeg at de må gå på forskjellig underlag for å finne drikke og et annet underlag for å finne mat. Vi har et mest mulig naturlig miljø for hesten. De kan gå ut og inn av låven hele døgnet. Det er fellesområder inne og store utarealer på forskjellig grunn, som elvegrus, skog og gressområder. Uten påspikret jernbeslag, - altså sko, må hesten få stimulert føtter, det vil si: hover samt resten av kroppen. Dette er dyr som er konstruerte for å gå ute. Jeg mener at hesteholdet i dag er preget av myter og det gjenspeiler dagens hestehold.  Folk burde lese og få kunnskap om hvorfor de startet med å sko disse dyrene, sier hun engasjert.

Startet forening

Barfothest og naturlig hestehold. Det er navnet på foreningen Christel har vært med på å starte og hun brenner for dette. Hun har oversatt bøker av Dr. Med. Vet. Hiltrud Strasser og gir disse ut for å spre budskapet. – Vårt engasjement er å spre kunnskap om skadene ved å bruke sko og hvordan få hesteholdet til uten bruk av jernbeslag, sier Christel. – Det ligger mye myter og økonomi i denne vanen med å sko hesten. Jeg mener at hester må få være hester og leve mest mulig naturlig ute i naturen. Foreningen er også i gang med kunnskap rundt dette at hester ikke skal stå i bur med manglende bevegelser. Dette er et dyr som kan gå 20 timer om dagen. Regelverket må endres, slår Christel fast og hun er i gang med prosessen. - Hestemiljøet er nå i endring og vi prøver gjennom foreningen å få inn resultater av forskning og erfaringer slik at alle som har noe med hestens ve og vel å gjøre kan finne kunnskap og samarbeide. Slik det er i dag så er regelverket direkte skadelig for hestene, spesielt dette at det er lov å ha hester sperret inne 22 timer i bur, påstår hun.

Tilbakemelding

Når dyrene skal hentes får alle eiere en ærlig tilbakemelding om hvordan oppholdet har vært. – Ja, det synes jeg er best for alle parter, sier Christel. – Dyrene skal trives her og vi gjør så godt vi kan. Men det finnes noen som ikke takler å være borte fra eierne sine. Da er det bedre å finne privat pass til disse. Vi legger ut film og bilder av dyrene som er på besøk hos oss på facebook. Der kan eierne se hvordan dyrene har det. Dette er en trygghet for både eierne og oss, avslutter Christel. Engene Gård dyrepensjonat er godkjent av Mattilsynet, selv om dette nå ikke trengs lengre for å drive en slik bedrift. Vi kan underskrive på at Engene Gård er et rolig, vakkert sted med en meget god atmosfære og at alle dyr har mulighet for et godt opphold her. Som det står i brosjyren: Nesten som hjemme.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...