Et inspirerende sted for å møtes, spise og føle seg hjemme


Published: 06.10.2014
Drivkraften til Evy Thune er blant annet at noe vakkert kan gjøres ennå mer vakkert. Hun driver kafeteriaen Villa Vestby etter et spennende konsept
Et inspirerende sted for å møtes, spise og føle seg hjemme

Hyggelig atmosfære 

Strategisk plassert i andre etasje på Vestby Storsenter ligger Villa Vestby innenfor store glassvegger. Møblementet er satt sammen av ulike bord og stoler av eldre dato. Disse er pusset opp av ungdomsgruppa, ungdom mellom 13 og 15 år. – Her en dag kjøpte noen hele 7 stoler og jeg innså at vi fikk litt lite sitteplasser, sier Evy med latter. Evy er oppdatert på hva som skjer i nærmiljøet der hun går mellom gjestene. Hun slår av en prat med flere rundt bordene og spør bekymret en hvordan det går med kona. Kaffekannen er med og det fylles opp der det trengs. Hun er en sjenerøs vertinne med kunnskap om gjestene. Hun viser omsorg samtidig som kaker, lunsjretter og drikke er av ypperste kvalitet.  – Her har vi plass til Herreavdelingen, litt avskjermede sitteplasser til barselgrupper, ungdomsgruppa, barneselskap, korøvelser og alle mulige gjester, sier Evy. Hennes konsept inkluderer for eksempel at ungdom blir hjulpet til jobberfaring og kafeteriaen har utplasseringsplasser for de som trenger det. Dette har ført til velvillighet fra både nærmiljøet, kommunen og de andre butikkene på senteret. – Villa Vestby er som et grendehus i tillegg til å føles litt som hjemme for kundene våre. Vi gir folk drahjelp til å komme ut i arbeidslivet samtidig som gjestene liker stemningen her og kvaliteten på produktene våre. Her møtes det folk fra hele kommunen i tillegg til de tilreisende, sier hun. Rundt omkring i lokalet finnes varer til salgs både på stativ og på veggene. Det er stadig nye ting å se på ettersom øynene vandrer rundt.

Hjemmelagede retter og mange i arbeid

– Her lages det norsk mat, sier Evy og fortsetter: Norske tradisjoner holdes i hevd med for eksempel Delfia-kake til jul og den etter hvert berømte lapskausen som serveres hele året. Vi har Lapskausbanden. Det er faste gjester som består av alle aldre, men fellesnevneren er at de elsker lapskausen som lages fra grunnen av. Vi lager omeletter, kyllingsalater og andre lunsjretter. Jeg safter, lager syltetøy og baker kaker, sier hun. – Kakene våre selges med hjemmelaget syltetøy og vi tar også imot bestillinger. – Bård Jahnsen lager våre karbonader fra grunnen av og han er virkelig en enestående kokk, sier Evy. Hun legger til at dyktige kokk Renè Miller har ansvaret for kjøkkenet og produsering av maten pluss den økonomiske siden med kalkyler og daglig drift. Shalie Koydari er ansatt halvtid som Barista. Ellers er for eksempel familiens yngste, Celine Thune, med i styret. Hun er også en kreativ kokk og baker. Evys mann, John, er vaktmester, står i kassa, snekrer og går til hånde der det trengs. Det er allikevel rom for enda en kokk og flere faste ansettelser. – Stedet har jo fått skjenkebevilling og mange lurer kanskje på hvordan vi kan ha øl og vin som faller i smak for alle. Vi har ikke så mange sorter, men satser på kvalitet. Samarbeidet med Vinmonopolet her på senteret er veldig godt og der får jeg gode råd. I tillegg stoler jeg på min egen smak, sier Evy. Dessuten er det ment kun som et supplement i kafeen.

Spennende planer

Det virker som Evy bobler over av gode planer. Hun har drevet både restauranter, hotell og grendehus. Her er den økonomiske teften like stor som viljen til å stå på. Hun har fokus på hver enkelt gjest, tradisjon, interiør og historie. Hun pusser opp det som er litt forfallent, om det er mennesker eller møbler, og det gjøres med suksess. Nå legges det planer for både forandringer og nye arrangementer. – Vi må alltid prøve å gjøre ting bedre, sier Evy og fortsetter: – Mulig vi endrer slik at folk i større grad kan forsyne seg selv, sier hun og viser til diskene med lunsjretter og kaker. Det er også planer om å bygge ut kjøkkenet. Bakeriutsalg i samarbeid med andre aktører tenker hun også på. – Her skal det stå en symaskin, peker hun og ser fram til samarbeid med andre som driver med håndarbeid. I tillegg planlegges det både utstilling og en festival for hele familien. Da kan det bli musikk, grilling og aktivitet utenfor senteret. Til jul ser hun for seg et marked hvor folk kan selge sine ting. Ja, her klekkes det ut gode planer som vil være til glede for befolkningen og handelsstanden. Hennes evne til å få gjennomført planene er stor og hun gjør det med klokskap og humor. Dette stedet blir drevet av en som motiverer og hjelper også andre frem til suksess. Gründeren Evy Thune er bevisst på å finne de rette til å ta vare på gjestene og leter alltid etter de riktige ansatte. Villa Vestby er et inspirerende sted midt i hjertet av Vestby Storsenter.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...