Frøken Flora – mye mer enn blomster


Published: 09.01.2015
Her henger spennende pynteting ned fra taket. Lukten og synet av vakre blomster påvirker sansene positivt. Denne butikken er annerledes.
Frøken Flora – mye mer enn blomster

Frøken Flora på Vestbytorget inneholder så mye forskjellig at en kan gå lenge og bare se på alt. – Velkommen inn, sier innehaver Krestine Larsen og fortsetter: – Vi er en familiebedrift som består av meg som eier pluss tre deltidsansatte og min mor. Vi har vært her i 8 år og overlever fordi vi dekker et behov. Vi er en anledningsbutikk, sier Krestine.

Blomster til sorg og glede

Butikken er kjent som en god håndverksbedrift innen blomster. Her lages de vakreste buketter og kranser. – Vi leverer blomster til alt fra dåp til begravelse, sier Krestine og fortsetter: – Vi har også faste bedriftskunder med blomsteravtaler og gaver til kundepleie. Ellers er det mange som kjøper buketter eller oppsatser vi setter sammen slik hver enkelt vil ha den. Blomster betyr så mye til de forskjellige anledningene, sier hun. Potteplanter kommer fra lokal produsent i Frogn. 80 % av blomstene kommer direkte fra Holland og blir losset også utenom åpningstiden. – Jeg kommer på jobben om morgenen og friske blomster står i kjølerommet, sier Krestine. – Kvalitet betyr at varigheten er lengst mulig. Så her går det i mer kvalitet enn kvantitet. Vi må tilby det beste til kundene våre som befinner seg både i Vestby og i kommunene rundt. Enhver anledning kan berikes med vakre blomster, sier hun og forklarer at i nedgangstider går salget opp. Det sier vel noe om hvor mye blomster betyr for oss. 

Gaver, interiør og klær fra Danmark

Ferie i Danmark for Krestine betyr å reise rundt på markeder og bruktbutikker. – Det er simpelthen så hyggelig å gå rundt og plukke ut godbiter jeg vet kundene våre vil like. Bagasjerom-marked er hvor folk og små bedrifter selger sine varer, forklarer hun og fortsetter: – Jeg er opptatt av gjenbruk og finner ofte flotte lysekroner, små møbler og artige ting som finner veien til Frøken Floras lokaler. Folk setter pris på å finne slike godbiter som ingen andre har, sier hun. Dette gjelder også klær fra dansk leverandør. I og med at hun ikke tar inn mange av hvert plagg, er sjansen for to like antrekk i samme selskap minsket. Skjerf og smykker selges også slik at antrekket blir komplett. – Vi har alt, sier Krestine med et smil. Hun flyttet til Norge som 4 åring, men er stadig i vårt naboland for å kjøpe opp klær og gaveartikler. Dette bruker hun mye tid på og benytter omkring 20 forskjellige leverandører.

Avhengig av hva som skjer med Vestby sentrum

– Vi som har bedrifter i sentrum er svært spente på hvordan det blir bygd ut her, sier Krestine Larsen. – Ønsker politikerne og befolkningen at vi som driver med handel her skal bestå, lurer hun. – Heldigvis har vi fantastiske kunder som bruker oss og derfor overlever vi. Fremtidens adkomst og synliggjøring er viktig for hvordan det skal gå med oss som holder til i disse bygningene. Vestbytorget var en gang et av midtpunktene i sentrum. Hva tenker planleggerne om videre handel her, undrer hun. – Vi ønsker fortsatt å favne et bredt spekter av varer og vi vil gi kunden en god opplevelse ved å komme til oss. Vi vil hjelpe folk med å finne gode gaver og artikler til seg selv og hjemmet. Fornøyde kunder er vårt mål. Jeg er heldig som har et yrke hvor jeg er omgitt av vakre ting og levende blomster, men skulle gjerne ha visst mer om hvordan fremtiden vil bli. Uansett vil vi være butikken hvor du alltid finner noe til enhver andledning, avslutter hun.

Butikken er fylt opp av varer til både glede og nytte. En kan si at Frøken Flora er en perle i sentrum.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...