Fra ikke godkjent behandlingsform til godt etablert helsetilbud


Published: 03.08.2015
Det er 40 år siden Halvor Sørbye starter Follo Kiropraktorsenter AS i Ski. Det har blitt flere avdelinger og en av dem ligger i Vestby sentrum.
Fra ikke godkjent behandlingsform til godt etablert helsetilbud

For 40 år siden hadde kiropraktikk status som kvakksalveri. Leger henviste ikke pasienter til den slags behandling. Men mange, særlig med vond rygg, fikk god hjelp og dermed oppsøkte flere og flere kiropraktorer. Halvor Sørbye startet sin praksis på Stabekk i 1971 etter utdannelsen i USA og etablerte seg i Ski i 1974. Klinikken er i dag et tverrfaglig behandlingssenter med kiropraktikk og fysioterapi som kjernekompetanse. Riktig behandling og trening kan reparere smertelige skader etter irritasjon i muskulatur, ledd og nerver. I dag er det heldigvis helt vanlig at leger anbefaler pasienter å gå til kiropraktor. – Vi kan henvise pasienter videre til andre spesialister, røntgen, CT, MR og skrive ut sykmelding om dette er nødvendig, sier Halvor Sørbye. – Pasientene trenger ikke henvisning fra fastlege og alle får noe refusjon fra NAV.

Mange behandlingsformer

Halvor forklarer hvilke tilbud som kan være aktuelt for pasienter fra alle aldersgrupper og svært ulike plager: – Vi har for eksempel ungdommer som plages med skuldre og nakke etter for mye stillesittende tid foran pc-skjerm eller mobiltelefon. Det kan utvikle seg til kroniske problemer som krever behandling, korrigering, trening og oppfølging. Da har vi flere behandlingsmetoder som, kiropraktikk, fysioterapi, sjokkbølgebehandling, nålebehandling og trening. Vi utfører også ultralydundersøkelser av skader, slitasje og kartlegger forandringer. Rehabilitering med gjenopptrening etter langvarige plager og skader følges ofte opp i samarbeid med klinikkens fysioterapeut. 

Avdelingen i Vestby sentrum

Follo Kiropraktorsenter AS har etablert seg her i Vestby og har nylig overtatt Vestby Kiropraktorklinikk i Vestheimveien, samlokalisert med Saglia Legesenter. Det er kiropraktor Kristin Myklebust vi finner her. Hun jobber 3 dager pr uke i Vestby og to dager i Ski. Kristin har 10 års erfaring som kiropraktor. Hun har 3 år fra Idrettshøgskolen med grunnfaget friluftsliv pluss idrettsbiologi.– Det er av stor verdi å kjenne til lokalmiljøet, sier hun og fortsetter: – Det er lett å bli kjent med folk her og en stor fordel å bo så nært arbeidsstedet, sier hun. Adressen hennes er på Pepperstad Skog sammen med mann og 3 barn.

Verktøykasse til selvhjelp

Når kroppen går i vranglås med store smerter er det godt å komme til kiropraktor som kan hjelpe med å gjenopprette normal funksjon og reversere smertefulle tilstander.  – Kiropraktorer jobber mer allsidig og helhetlig enn mange tror, sier Kristin Myklebust. – Det vil si at vi bruker manipulasjon som hovedbehandling, men det er bare én brikke i helheten. Vi må følge opp pasientene på forskjellige måter. Løsningen kan være ulike behandlinger av muskulære plager, manipulering av skjelettet og/eller trykkbølgebehandling som kan være svært effektiv mot betennelser og skader i muskler og bindevev. Særdeles viktig er det at vi har en god kommunikasjon med pasienten, sier hun engasjert.  – Ofte må vi bruke flere typer behandlingsmetoder som utfyller hverandre. Pasienten må få kunnskap og innsikt i sin egen situasjon slik at vedlikeholdet fungerer, sier kiropraktor Kristin og fortsetter: – Vi har kompetansen, men ikke alltid fasit. Derfor må pasient og behandler samarbeide. Det betyr også at vi finner gode treningsøvelser en kan fortsette etter at behandlingen her er ferdig, avslutter hun.

Follo Kiropraktorsenter AS dekker nå tre steder i området vårt: Ski, Kolbotn og Vestby. Det er godt å vite at hjelpen er i nærheten når en trenger det.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter