God stemning gir bedre læring


Published: 15.01.2016
Ungdom, voksne og eldre skal alle fungere optimalt i trafikken. Da må kunnskapen være der. Dette vet Vestby & Son Trafikkskole mye om.
God stemning gir bedre læring

– Det er viktig å ha en god tone med våre elever, sier Hans Fredrik Mørck og fortsetter: - Vi fokuserer på å få ungdommen til å innse egen ferdighet bak rattet. Da nytter det ikke å mase, være sint eller å være for streng. – Vi kan ofte si at slik det ble kjørt var ikke slik jeg ville valgt å gjøre det. Deretter må jeg forklare hvordan det burde være, sier Lasse Høymer.

Erfarne lærere

Vi møter eier av Vestby og Son Trafikkskole, Hans Fredrik Mørck, i lyse og hyggelige lokaler i Vestbyveien 21. Utenfor er en stor parkeringsplass for busser som også kjøreskolen benytter til øvelseskjøring. De ansatte er Lasse Høymer, Kenneth Lund og Terje Dahl. På kontoret er Monica Mathisen. Hans Fredrik og Lasse må sies å være meget erfarne i denne jobben: Hans Fredrik har alltid jobbet som sjåførlærer og startet opp i 1983. Han begynte for seg selv i 1988 og startet i Vestby i 2009. Lasse Høymer var murmester, men ødela ryggen og ble sjåførlærer i 1985 med egen kjøreskole. Han solgte bedriften sin til Hans Fredrik for 6 år siden og tenkte å trekke seg tilbake. Slik har det ikke blitt og han trives fortsatt veldig godt med yrket sitt.

Trinnvis opplæring

Opplæringen er delt inn i 4 trinn: Trinn 1 er Trafikalt grunnkurs. Trinn 2 er Grunnleggende kjøretøy- og kjørekompetanse. Trinn 3 er Trafikal del og Trafikal dyktighet. Trinn 4 er Avsluttende opplæring og Sikkerhetskurs på vei. Deretter kommer Førerprøven med teoriprøve og den praktiske prøven. Så starter perioden med selvstendig kjøring og de utfordringene dette innebærer: Egne beslutninger i tillegg til å stå til ansvar for sine handlinger.

Øvelseskjøring

Mor eller far kan nok ha blandede følelser når avkommet skal ut i trafikken med familiens kjøretøy. For å starte med øvelseskjøring med bil må en være minst 16 år og ha gjennomført Trafikalt grunnkurs. En må også ha gjennomført mørkekjøringsdemonstrasjon. Statens Vegvesen utsteder et trafikalt grunnkursbevis. Dette beviset og legitimasjon med bilde må alltid være med under øvelseskjøringen. Man kan også bruke en «app» på mobiltelefonen for beviset. Bilen må ha et ekstra innvendig speil og en rød L bak. Øvelsen må utføres der det ikke er til fare eller hinder for annen trafikk. Ledsager må være minst 25 år og hatt gyldig førerkort for klassen uavbrutt de siste 5 årene. Statens vegvesen holder gratis informasjonsmøter om føreropplæring og øvelseskjøring.

 

Mange ungdommer som kunder

Hans Fredrik og Lasse er enige om at ungdommene er stort sett raske til å tilegne seg kjøreferdigheter og all teorien som skal til. – Det er greit å vite om spesielle utfordringer for elevene våre, sier Hans Fredrik. – Det kan jo være ting som gjør læringen vanskeligere for enkelte. Da må vi tilrettelegge forholdene så raskt som mulig. – Vi er i en spesiell situasjon når det gjelder dette yrket, sier Lasse og fortsetter: – Én lærer og én elev gir et veldig tett samarbeid. Her er det viktig med tillitt og trivsel. Vi etterstrever en god stemning i bilen slik at elevene kan prestere best mulig. Den erfaringen jeg har gjennom mange år er nok en stor fordel, sier han. – Vi vil gi elevene følelsen av ro og trygghet, avslutter Lasse.

En hyggelig arbeidsplass

– Vi trives godt med alle utfordringene på denne arbeidsplassen, sier Hans Fredrik Mørck.  – Elevene er flinke til å jobbe, motivasjonen er bra og vi må få alle til å tenke lengre fram enn akkurat til førerprøven. Vi har lav strykprosent og kundene er fornøyde. Vi blir kjent med så mange flotte ungdommer. Arbeidsdagen vår er full av positive, lærevillige og hyggelig mennesker. Vi fortsetter å jobbe for at alle, både elever og ansatte, skal ha en god opplevelse gjennom kjøreopplæringen. Da må det være fokus på høyt kunnskapsnivå, god trivsel og et profesjonelt miljø, avslutter eier av Vestby & Son Trafikkskole.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...