Gulvfag: Denne bedriften tilbyr renovering og vedlikehold av alle typer gulv


Published: 11.05.2018
Daglig leder er Mads Esbersen
Gulvfag: Denne bedriften tilbyr renovering og vedlikehold av alle typer gulv

Nytt gulv ute å bytte ut det gamle

I offentlige bygg, som skoler og barnehager, er det viktig med et godt innemiljø. Men dessverre er dette ikke en selvfølge. Mads Esbersen forklarer: - Som oftest benyttes boning som overflatebehandling av gulvene i slike bygg. Stoffet som benytters til boning er laget av et flytende plastprodukt som stivner, men som samtidig er fleksibelt. De ingrediensene som gjør at stoffet er fleksibelt vil over tid bli harde og da sprekker boningen. Dette medfører plastikkstøv som virvles rundt, noe som selvsagt ikke bidrar til et godt innemiljø. Ofte klager folk på ”tørr luft” og det er en konsekvens av å puste inn dette ”plastikkstøvet,” sier han.  – Vi tilbyr miljøvennlige løsninger som ikke forurenser innmiljøet og som er tilpasset alle typer gulv. Linoleum, vinyl, betong, naturstein eller tregulv er gulvtyper som vi kan behandle, tilføyer Mads.

Undervisning er inkludert

Renholdsbransjen er ofte fastlåst i gamle metoder. Gulvfag sørger derfor også for undervisning. – Ja, en side av den saken er at i vår jobb er undervisning inklusiv når det gjelder riktig bruk av kjemikaler og renholdsmetoder, sier Mads. Han kommer selv fra renholdsbransjen og har jobbet med det siden 15 års alderen. Mads er utdannet husøkonom og har kompetanse innen renhold og er sensor for fagbrev innen renhold. Mads har også vært engasjert av NHO og Teknologisk Institutt for å undervise innenfor faget.

Fungerende gulv

Mads startet firmaet Nye Gulv Norge for snart 8 år siden med ambisjoner om å bli landsdekkende. For 2 år siden etablerte han kjeden Gulvfag Norge. Kjeden har i dag avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger og tilbyr sine tjenester primært mot bedriftsmarkedet, stat og kommune. Bedriftene som velger å gå inn i kjeden er gulvleggere, gulvslipere og håndverkere som har savnet et fagmiljø. Disse ser verdien av å kunne utveksle erfaringer og få hjelp til å være oppdatert på utvikling innen bransjen. Bedriftene som er medlem får et støtteapparat i ryggen som bidrar til økt omsetning, ny faglig utvikling og trygger kvaliteten på produktet de leverer. - Mange av jobbene vi utfører kommer via leverandører av gulv og fra større renholdsbedrifter. Vi har miljøvennlige metoder og gir 3 - 5 års garanti. Med våre metoder får kunden nye gulv uten å måtte bytte det gamle, sier han.

 

 

Oppmerking

Bygningsloven sier at alle offentlige bygninger bør være oppmerket for blinde og svaksynte. – Vi leverer og monterer taktile produkter for slik oppmerking. Poenget er at blinde og svaksynte skal kunne orientere seg. Da brukes for eksempel linjer og kuler i gulvbelegget. På denne måten kan man føle seg frem mens man går. Vi har mange års kompetanse og gode samarbeidspartnere, avslutter han.

 

Mads Esbersen er ansvarlig fagperson i Gulvfag og ved behov bistår han de forskjellige avdelingene i landet. Mange år i bransjen og gode språkkunnskaper har gitt Mads et stort kontaktnett blant leverandører i Europa og han er ofte på reisefot. Renholdsmessen i Amsterdam, som går av stabelen annet hvert år, er interessant å få med seg. Der knyttes det kontakter og han møter andre leverandører med høy kompetanse innen dette faget.  Det foregår mye spennende utenfor Norge og det er svært viktig å være oppdatert på hva som skjer innen utvikling av miljøvennlig kjemi og maskiner i det Europeiske markedet.

I tider med stort fokus på allergi og innemiljø er det godt å vite at noen tar dette meget seriøst og er dedikert til arbeidet sitt, slik som Nye Gulv AS og Gulvfag-kjeden er.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...