Ingen jobb er for liten for Presterud og Riiser Elektro AS


Published: 17.10.2016
Kontoret til denne bedriften ligger idyllisk til i Brandstadveien.
Ingen jobb er for liten for Presterud og Riiser Elektro AS

Lokalene er i låven på odelsgården til den ene eieren, Anders. Den andre eieren, Aksel, er ute på jobb. Aksel Riiser er daglig leder mens Anders Presterud er faglig leder. – Det er slik vi har fordelt oppgavene. Aksel er ute på farten og jeg jobber inne på kontoret, sier Anders. Jeanette Riiser jobber også på kontoret. – Mine oppgaver er ofte det de andre synes er kjedelig, sier hun smilende. – Det betyr at jeg tar regnskapet blant annet. Anders må ta anbud, prising og annet teknisk kontorarbeide, sier hun og fortsetter: – Det er han som har kunnskapen innen elektrofaget.

En hyggelig atmosfære

Jeanette fremhever den hyggelige tonen det er mellom alle på jobben: – Anders og Aksel er flinke til å styre folk. Vi får ansvar, men også frihet til å skape våre egne muligheter. Her gnager ingen om timer, men ser på helhet og trivsel. Det gjør at alle, både elektrikere som jobber ute og vi her på kontoret, gjør vårt ytterste for at både kundene og vi skal trives. Det betyr også at de ansatte som ikke opprettholder vår standard når det gjelder kundebehandling, ansvarsfølelse eller moral faller utenfor, sier hun.

Lærlinger

Det er mangel på lærlingplasser i mange yrker. Det er betryggende å vite at Presterud og Riiser Elektro AS har som oftest 2 lærlinger i arbeid. – Vi prøver hele tiden å ha minst et par lærlinger her, sier Anders. – Vi ser stor nytte av å ha dem og de får jobb enten her eller andre steder etter svenneprøven. De er da godt utdannet og de som passer inn i vårt konsept blir værende i firmaet. Her legger vi vekt på arbeidsmoral og respekt for regler. Vi pleier å si at skal en ha en god elektriker så er det best å lage dem selv, sier han med glimt i øyet.

Varierte arbeidsoppgaver

Folk flest forstår alvoret når det gjelder det elektriske anlegget og at det er fagfolk som må utføre jobben. Men noen tar lettvinte løsninger og håper det går bra uten at brann eller ulykker skjer. – Ja, vi ser jo en del farlige situasjoner, sier Anders Presterud. – Det er noen sikringsskap som kan gi mareritt om natten og da må vi gjøre jobben så fort som mulig for å sikre folk og bygninger. Vi vet ofte ikke hva slags tilstand det elektriske anlegget er i når vi kommer for å se på en jobb. Men vi tar på oss både store og små oppdrag. Det kan være alt fra nybygg, rehabilitering, tilbygg, industri eller småservice. Når det gjelder småjobber så er dette ofte i kjøkken eller på bad i private hjem. Det er heldigvis mange som bytter ut til automatsikringer i hjemmet sitt nå. Vi må finne en balansegang mellom å følge regler og hva som må prioriteres å gjøre. Vi forstår at det kan være et økonomisk løft med slike jobber. Da er det viktig å ha en god dialog med kunden. Vi strever etter at kunden skal sitte igjen med en god følelse når jobben er gjort, ikke at vi har laget mer arbeid, sier han. – Flere kunder ringer og skryter av de ansatte. Det er veldig hyggelig. Mange vil ha tilbake samme elektriker ved neste jobb, skyter Jeanette inn.

Kundene fra lokalmiljøet

Jeanette forklarer at de får de fleste kundene via telefon eller nettet. Det brukes ikke så mye penger på reklamering. – Vi bruker bilene våre som reklameskilt, sier Anders. – Vi har mest jobber i nærområdet som, Ås, Frogn, Hobøl og selvsagt Vestby. Vi ønsker å være her i området. Vi ser ikke helt gleden ved å stå i bilkø til og fra Oslo. For oss er det ikke viktig å bli et stort firma med mange ansatte. Vi tenker at det er bedre å være mindre med skikkelig kvalitet enn tjene mye på å være store. Vi må være best på kommunikasjon og kvalitet. Vi behøver ikke være billigst, men vi vil oppgi uforutsette utgifter slik at kunden kan stole på oss. Det betyr at vi må ha gode holdninger blant de ansatte, sikre god kontroll og ha fokus på etterutdanning. Noe som også er viktig er at våre ansatte rydder opp etter seg hos kunden, avslutter Anders.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...