Vestby Næringsselskap
Mange spør seg hva Vestby Næringsselskap AS gjør får å få solgt næringstomter og dermed få inn penger i Kommunekassa – enkelte er til og med nervøse på vegne av Vestby Kommunes økonomi. Totalt disponeres ca 1.500 mål brutto i Vestby Næringspark Øst. Bedrifter som DHL, Nille og Lorentzen har allerede flyttet inn på området og 270 mål ble for en tid tilbake solgt til selskapet Ferd Eiendom, som planlegger bygging av stort lager- og logistikkanlegg. Men hva med resten av industriområdet, som representerer en salgsverdi på i overkant av 400 millioner kroner?

Tålmodighet. -Det tar noe lenger tid enn vi først antok. Men henvendelser fra bedrifter som ønsker å etablere seg i Vestby er økende og vi er ikke nervøse for at tomtearealene ikke selges. Vi må bare ha litt mer tålmodighet, sier Jan Oscar Svae, daglig leder i Vestby Næringsselskap.

Økende interesse er årsaken til optimismen til Svae og styreleder Tom Anders Ludvigsen. Luftambulansen er et av selskapene som ser på Vestby som et alternativ for å samle sin virksomhet – og da snakker vi om 100 arbeidsplasser.

Interesse fra utlandet. Et hollandsk firma var på banen for et par år siden. Nå har firmaet gjenopptatt kontakten med næringsselskapet, og en svensk bedrift meldte nylig sin interesse for å bygge et logistikklager. -

Det virker som Europa har våknet fra finanskrisen og mange er på jakt etter byggeklare tomter. Til vår fordel har vi både E6 og jernbane, flyplassen på Rygge og Moss havn i umiddelbar nærheten. Det lille negative er at det har tatt litt lenger tid å få tegnet kontrakter enn først antatt, sier Svae, som totalt har hatt konkrete henvendelser fra over 100 norske og utenlandske firmaer.

Ny trend. Det nye for Vestby er stadig flere henvendelser fra mindre firmaer, som har behov for mindre områder. Noen av disse er produksjonsbedrifter, noe som kan være positivt for lokal arbeidskraft. Detaljhandel og rene kontorbedrifter er utelukket fra industriområdet.

-Vårt mål er at mesteparten av området skal være solgt i løpet av 2011. Det skal vi klare, sier Svae og Ludvigsen. Begge har også vært aktive overfor det bestående næringsliv – og nye slike som Bauhaus, Norwegian Outlet og Vestby Hyttepark i Vestby Nord. Sistnevnte ønsker å utvide hytteparken med ridebane, svømmehall og motell med aktivitetsanlegg. Det arbeides også med utvikling av Vestby sentrum i forbindelse med kommuneplan for Vestby Nord

Fjernvarme. Vestby Fjernvarme A.S er et datterselskap av Vestby Næringsselskap A.S og har enerett på levering av fjernvarme til Vestby sentrum og Vestby Næringspark. I dag leverer selskapet vannbåren oppvarming på Grevlingen i Son, Vestbys nye barneskole, Vestby Videregående skole og bedrifter som DHL og Nille i næringsparken.

-For bedrifter som etablerer seg i næringsområdet er det et ekstra poeng at vi også leverer fjernvarme. Alle vil ha en miljøvennlig profil. Dessuten er fjernvarme lønnsomt for bedriftene, som et alternativ til strøm. Vanlige husstander må vente, men vi ser på muligheten i nye boligområder – samtidig som vi også jobber med fjernvarme til et par gamle boligområder, sier Tom Anders Ludvigsen.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...