Jobber for et bedre miljø


Published: 12.03.2013

Inger-Marie Stokker er Miljøfyrtårnkonsulent med primærområde Vestby. Hun bistår private og offentlige virksomheter som ønsker å sertifisere seg til å bli Miljøfyrtårn.

Jobber for et bedre miljø

Jeg syns jobben min er kjempegøy! Å bli Miljøfyrtårn handler om en bevisstgjøringsprosess på hvor viktig miljøet er - både i dag og for fremtiden. Å sertifisere seg handler om å endre atferd for å forbedre miljøet, forteller Miljøtårnkonsulent Inger-Marie Stokken fra Son.Stokkers jobb er å bistå bedrifter med råd og veiledning i omleggingsprosessen til en miljøvennlig drift. En slik omlegging kan være omfattende, og ta fra fire-åtte måneder.

Hennes første kunde til å sertifisere seg i Vestby er totalentrepenørfirmaet J. I. Bygg AS på Pepperstad. I fire måneder har hun hjulpet dem å planlegge og gjennomføre miljøtiltak frem mot Miljøfyrtårnsertifisering.
Av tiltak J. I. Bygg AS har satt i gang er: kildesortering av avfall både på byggeplassen og inne i kontorlokalene, fokus på lav energirbruk og strømsparende maksiner, bevisstgjøring på kjøring, påvirkning av arkitekter og byggherrer til å velge miljøvennlige løsninger med mer.
– Vi ville bli Miljøfyrtårn fordi vi som bedrift ønsket å ta et større samfunnsansvar ved å være miljøbevisste i det daglige, sier daglig leder Lars Edvardsen hos J. I. Bygg AS.
De er den andre bedriften i Vestby kommune som har valgt å sertifisere seg som Miljøfyrtårn. Den første var Malermester Thorvaldsen i fjor. Totalt er det nå cirka 4300 bedrifter i hele Norge som har fått den anerkjente utmerkelsen.

Som konsulent er det Stokkers oppgave å fortelle hvilke krav som stilles for å bli Miljøfyrtårn. Løsningene for oppfylle kravene er det bedriften selv som kommer frem til sammen med konsulenten.
– Å bli Miljøfyrtårn er ikke noe bedriftene må gjøre. Det er noe de velger selv. Jeg vil påstå at en slik sertifisering er et klart konkurransefortrinn, sier Stokker.
For et år siden flyttet hun fra Kløfta til Son. Her driver hun sin egen bedrift, CVE Stokker.
– Jeg har bakgrunn som seniorrådgiver i Posten Norge AS. Der har jeg jobbet med HR og HMS i mange år, og har fortsatt en liten fot innenfor Posten.
Jeg ønsker å bruke kunnskapen min til noe samfunnsnyttig. Derfor valgte jeg å videreutdanne meg som Miljøfyrtårnkonsulent i tillegg til NLP-coach, forteller Inger-Marie Stokker.
– Nå jobber jeg for at flest mulig bedrifter i Vestby skal bli Miljøfyrtårn! 

Hva er Miljøfyrtårn?
Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.
I årene som kommer vil stadig flere offentlige virksomheter kreve dokumentasjon på at bedriftene de kjøper tjenester fra jobber aktivt med å redusere sitt fotavtrykk på miljøet. De som kan dokumentere at de gjør mer miljøvennlige valg på innkjøp, energibruk, transport, avfallshåndtering og arbeidsmiljø vil stå sterkere i mange konkurransesituasjoner.
Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp.

For mer info se: www.miljofyrtarn.no og www.cve.no

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...