Kampen om Son torg
Fornyelse. Nå settes planene om en
fornyelse av Son Torg ut i livet. Det lover
ordfører John A. Ødbehr på torget i Son.
Fornøyd. Tom Anders Ludvigsen er
fornøyd og ser frem til et torg som både er
pent og har plass til biler.

 

Son er avgjort idyllisk. Men torget i seilerbyen er ikke all verden å skryte av. Noen blomster her, en benk der, men ellers en mørk parkeringsplass omkranset av gamle og fargerike bygninger, som sammen med det store ankeret på brygga minner om byens profil og historie.
-Jeg ser for meg et levende torg med innbydende beplantning, sittegrupper og et yrende liv med god, gammeldags torghandel, sier en engasjert John A. Ødbehr. Han er ordfører, representerer Høyre og minnes barndommens seilturer fra Oslo til Son havn. Før Ødbehr havnet i Vestby nord permanent i 1992.

Sett i gang. I kontorene til Vestby Næringsselskap AS sitter Tom Anders Ludvigsen, tidligere ordfører i Vestby, Arbeiderpartiets gruppeleder, samarbeidspartner med Høyre og Ødbehr og bosatt i Son. Ludvigsen vil børste støv av planene laget av Snøhetta og vedtatt i 2002. Uten penger ble det med planene.

-Miljøgaten i Son har vært en tapt sak for Arbeiderpartiet. Men nå er det bare å ta frem skissene til Snøhetta og sette i gang. Vi trenger i hvert fall ingen komité eller kommunalt utvalg for å lage nye planer, sier en bestemt Ludvigsen. Det siste med klar adresse til ordføreren.

Misforståelse. -Jeg har aldri foreslått en ny komité. Det er i beste fall en misforstått oppfatning – og et forsøk på å starte valgkampen. Når det gjelder utformingen av Son sentrum, så ligger det allerede bunker med planer – vi trenger ikke flere. Jeg kan berolige alle med at det jobbes med en landskapsarkitekt som ser på hvordan vi kan oppruste torget. Vi har en million kroner til rådighet, men hvis politikerne vil bruke mer penger så må slike midler finnes på budsjettet. Saken skal først opp i Kommunestyret og en fornyelse av torget bør være ferdig neste sommer, sier John Ødbehr.

Dermed blir det ingen komité, ikke nye forsinkelser og en fortgang i arbeidet med Son Torg. Ordførerens bekymringer om en rekord-tidlig start på valgkampen er dermed avverget.

Takhøyde. -Vi har et godt politisk klima og en betydelig takhøyde i Vestby, som nesten alltid bringer frem gode løsninger, sier Ødbehr.

For Tom Anders Ludvigsen kom ikke dette som en stor bombe.

-Jeg har i grunnen forventet en rask løsning. Vi er med på alle planer som fører til en forbedring av miljøet i Son, sier Ludvigsen.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...