Lys og pynt til enhver anledning


Published: 22.09.2014
Et vakkert pyntet bord kan gjøre feiringen mer minneverdig. Lyskroken på Vestby Storsenter er en spesialbutikk med det lille ekstra til både stor og liten feiring.
Lys og pynt til enhver anledning

Dame med teft for forretning

Da senteret åpnet hadde Lyskroken et beskjedent lokale i andre etasje. Allikevel var vareutvalget stort og varierte med årstidene. Det kom etter hvert mere pyntegjenstander og interiørartikler som tydeligvis falt i smak hos kundene. Eier og ansvarlig for innkjøpene er Eva Wæhle. Hennes jobberfaring er fra butikker med gaver og klær. – Jeg oppdaget at det ble vanskelig å få tak i kvalitetslys i nærområdet. Da kom tanken om å starte en butikk selv, sier hun. Etter ett års planlegging var kursen staket ut for hvilke varer hun trodde ville slå an. Butikken gjenspeiler årstidene med alt fra stearinlys som passer godt til bruk ute sommerstid til nisser og påskepynt. Til inspirasjon står det utstilt pyntede bord til forskjellige anledninger som, bryllup, dåp og konfirmasjon. – Ofte er det ønskelig med en spesiell farge eller tema på bordoppdekningen, forklarer Eva og fortsetter: – Hyllene våre inneholder ikke bare lys i mange fargenyanser, men også servietter, lysestaker og annen pynt som passer sammen. Slik blir et bord både stemningsfullt og vakkert. Jeg ønsker at feiringen skal ha det lille ekstra som gjør den minneverdig og hyggelig, sier hun. Butikkens suksess viser at dette er en dame som vet hva kundene både trenger og vil ha til de forskjellige anledningene.

Stort utvalg fra inn- og utland

– Når det gjelder lys så kjøper jeg fra flere leverandører. Det meste kommer fra Danmark, Sverige, Spania og Norge. Vi har for eksempel et stort utvalg fra Yankee Candle med gode duftlys og håndlagede stearinlys fra Løiten. Her finnes varer i alle prisklasser slik at enhver skal ha anledning til denne kosen. Husk bare på å klippe ned veken etter hvert slik at lyset brenner vakkert, sier Eva med et smil. Pynte- og gaveartikler kommer mest fra Danmark og Sverige. Vareutvalget har blitt enda mer variert etter at butikken flyttet inn i større lokaler. Her får en gaver og pynt som ikke ses på ethvert bord. – En må jo tenke framover, sier Eva og bedyrer at straks er det både jul og påske. Hun prater varmt om de flotte nissene og gaveartikler fra Danmark som skal kjøpes inn i god tid før jul.  – Det blir varer som ingen andre her fører og det er bare å glede seg, sier hun. Påsken blir planlagt i desember for å få tak i de beste varene. Hun drar stadig på messer i Norden for å være oppdatert og gjøre innkjøp av kvalitetsvarer. – Det er viktig at lysene brenner fint selv om de har ulike former, sier Eva. 

Ønsker å være en spesialbutikk

Eier Eva Wæhle mener at all feiring, stor eller liten, kan toppes med vakker eller morsom pynt. Hun nevner også at et helt enkelt stearinlys kan gi mye stemning og kos. – Flere og flere kunder kommer innom og er veldig fornøyde med det store lokalet vårt, sier Heidi Syvertsen. Hun har vært fast ansatt siden Lyskroken startet opp. – Noen kunder ønsker at vi komponerer bordpynting eller gaver for dem. Det gjør vi gjerne og det er virkelig gøy å jobbe med, sier hun. Kunden får på denne måten god hjelp til kreative og smakfulle løsninger. – Akkurat nå er det kobber og messing som er trenden. Vi har for eksempel fine små kobberfat til kubbelysene og holdere til telys som passer til, sier Heidi. Butikken tilbyr mange forskjellige stearinlys med vakre former og farger. I tillegg finnes morsomme varianter som for eksempel troll og ugler. Et klubbelys med motivet ”elg i solnedgang” er nok et populært innslag utover høsten. En skål med jordbær og fløte på ser veldig naturtro og fristende ut, men veken avslører at dette ikke er spiselig. Her er mye å bli inspirert av. Både Eva og Heidi gleder seg til fortsatt å kunne tilby kundene spesielle varer som gleder og gir det lille ekstra til enhver anledning. Høstens mørke innbyr til mye stemning og kos.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...