Mester Grønn


Published: 29.08.2018
Denne butikken tilbyr mer enn avskårne blomster. Mester Grønn er nå den eneste blomsterbutikken i Vestby sentrum. Her får vi det som trengs til dåp, konfirmasjon og alle de andre begivenhetene vi tradisjonelt bruker blomster til.
Mester Grønn

Et vell av et sprakende blomsterflor møter oss i første etasje på Vestby Storsenter. Dette må være en av de best plasserte butikker på senteret. Daglig leder er Mona Nielsen og hun har vært med fra starten av.

Sorgbinderi

Tradisjonen med å uttrykke medfølelse med blomster er lang. – Det vanlige er at vi får bestilling på kranser, kistedekorasjoner, bårebuketter, båredekorasjoner i oasis, og hjerter, sier Mona. – Vanligvis skal det også være bånd på. Vi trykker alle bånd her og det er god plass til tekst. Folk kan bli i tvil om hva som skal stå på båndet, men vi prøver å finne akkurat de riktige ordene. Vi vet hva som oftest blir brukt, og det kan være viktig å få satt en personlig hilsen, sier hun. Mester Grønn tar i mot bestillinger av blomster og bånd til begravelser og bisettelser rundt om i hele landet. Dette kan også gjøres på nettet eller til kundesenteret via telefon.

Brudebinderi

Brudebuketten er en viktig del av tradisjonen, men det brukes i dag så mye mer av blomster i et bryllup. – Det er blitt helt vanlig å bruke blomster i håret både hos brud, forlover og brudepiker, sier Mona. - I tillegg skal både brudgom og forlover ha knapphullsblomst. Brudesvenner hadde i tidligere tider en stav pyntet med blonder, men dette ser en sjeldent i disse dager. Disse kan også ha en knapphullsblomst. Mange brudepar vil ha kirken pyntet med blomster og da både med alterbukett og små pynteblomster på benkeradene. Mange tar bilder på kirketrappen og da er det svært dekorativt med blomster der. I det hele tatt er det veldig forskjell på ønskene og vi prøver å få det til akkurat slik hver enkelt vil ha det. Særlig når det gjelder brudebuketten så går det i forskjellige trender. Nå er det buketten i mer bohemsk stil som gjelder. Det er en litt avslappet stil uten det stramme inntrykket. Ellers er det mange som ønsker de runde, enkle bukettene som har blitt brukt i lange tider, sier hun.

Slike bestillinger må bestilles minst en uke i forveien, men mange velger å gjøre dette i god tid før vielsen. Det samme gjelder store dekorasjoner til dåp, bursdager og andre tilstelninger hvor blomster spiller en naturlig rolle i rammen rundt.

Fredag ettermiddag

Det er godt med kunder hele uken, men fredag ettermiddag er det spesielt mange.  – Vi har ferdige buketter, men ekstra hyggelig synes vi det er å lage en personlig blomsterhilsen. Det er en veldig koselig ting å få. Det går selvsagt mye i røde roser, men vi har alltid flotte blomster som hører til sesongen. I tillegg blir det alltid litt ekstra når det gjelder fars- og mors-dag samt på valentinsdagen. Uansett synes vi det er en glede å kunne få være med å gi noen en gave med vakre blomster, sier Mona.

Gode råd

Hos Mester Grønn i Vestby er det totalt 6 ansatte. Her er blomsterdekoratør med fagbrev, gartner, selgere med interesse for faget og en praksisplass for arbeidstrening. – Vi setter stor pris på de som kommer hit for å få arbeidstrening. Dette er en ordning som er positivt for butikken, sier Mona. Anu Solberg er gartner og har vært i butikken siden starten. Hun har meget bred erfaring og trives godt med at kundene spør om råd.  – Det er så hyggelig at kundene spør om forskjellige ting. Jeg synes det er både godt og moro å kunne være til hjelp, sier hun smilende.

Det er en hyggelig atmosfære i butikken hvor vi denne dagen møter Mona, Anu og Joanna. Det er mye å gjøre, men smilet er til stede. Det jobbes effektivt, men det er ikke rart i og med at her kan en bestille blomster på formiddagen dagen før og få varene levert hjemme på døra. – Vi lager også mens kunden venter, selvsagt, men de store bestillingene er det godt å få litt i forveien. Jeg synes folk skal kunne gi seg selv en blomst i gave, sier Mona. – Alle fortjener det. Det behøver ikke bestandig være de store bukettene som gir mest glede, men blomster lyser alltid opp.  Vakre blomster passer til enhver anledning, sier hun.

Butikken bugner av potteplanter, snittblomster, uteplanter, krukker og forskjellig utstyr. Anu forklarer at en skal velge jord med omhu. – Vi har vanlig jord og torvfri jord. Det er flere som etterspør jord uten torv nå. Det er fordi mange har forstått at torv er en naturressurs som det tar lang tid å produsere. En sparer naturen ved å velge torvfri jord og den er like bra for plantene, sier hun. – Vi har veldig bra kvalitet på varene våre og vi har kunnskap, fortsetter Anu. - Derfor kan vi gi gode råd når det gjelder stell og gjødsling slik at plantene holder gjennom hele sesongen. Jeg minner om at det er viktig med riktig gjødsel til rett plante, avslutter hun.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...