Nyskapende innen skilt og gravering


Published: 01.02.2016
Bedriften Merkefabrikken AS holder til i Hølen. Produksjonen dreier seg om HMS sikkerhetsskilt til eiendomsselskaper, bygg og anleggsbedrifter. I tillegg tilbys gravering på nærmest talt alle materialer.
Nyskapende innen skilt og gravering

Sikkerhetsskilt

HMS og lovverket er heldigvis strengt her i landet. Slik blir de som jobber innen bygg og anlegg best ivaretatt. Det trengs god informasjon på enhver byggeplass. Her har Kristian Kolnes funnet en nisje for bedriften sin. – Jeg har utviklet et skilt som viser viktig informasjon til de som jobber og oppholder seg på byggeplassen, sier han. – Det kan være alt fra at de må registrere seg til at de må iføre seg vernehjelm. Skiltet er stort og reflekterende. Det er også plass til tekst på forskjellige språk. Dette har jeg utviklet i samarbeid med lokale entreprenører i Vestby. Skiltene følger ISO 7010 med internasjonale symboler, sier han.

Skilt lages av plast, selvklebende vinyl eller aluminium. Det produseres mange forskjellige typer skilt. Det kan være alt fra sikkerhetsskilt som viser hvor nødutgangen er til andre som viser nødvendige opplysninger vi for eksempel trenger i et kjøpesenter. Alle offentlige bygninger skal være merket på en forskriftsmessig måte. Dette forhindrer ulykker og er til hjelp om noe skulle skje.

– Dessverre er det ingen automatikk i at byggfirmaer i nærområdet bruker oss, sier Kristian Kolnes og fortsetter: – Jeg prøver å bruke de lokale kreftene så mye som mulig. Det er viktig i en liten kommune. Alle vil lykkes, men det betyr at vi må bruke mulighetene i nabolaget. Derfor må vi samarbeide. Vi har firmaer fra Vestby som kunder nå, men vi vil nå ut til flere, sier han.

Mobil lasergraveringsmaskin

Kristian Kolnes viser frem baksiden på mobilen sin. Der er gravert inn opplysninger som gjør at mobilen ikke er attraktiv for tyver. Det kan graveres inn hva eier måtte ønske av tekst og symboler. Dette blir meget personlig og spennende. – Jeg bruker graveringsmaskinen på omtrent alle typer materialer. Det kan være treverk, skinn, plast, glass eller hva som helst, sier han. – Tenk deg lokket på en pc og hvordan det kan merkes eller dekoreres. En kortholder i skinn kan bli meget dekorativ. Dørskilt kan gjøres helt spesielt og postkasseskiltet kan bli som et smykke, sier han meget engasjert. Denne graveringsmaskinen er den eneste i Norge som er mobil. Slik kan Kristian jobbe hvor som helst. Kundene får varen ferdig med én gang. – Det var et stort økonomisk løft å kjøpe denne maskinen, men det er gøy å se hvor mye fint og personlig en kan tilby, sier han.

 

Klare verdier

– Uansett hvilken søkermotor folk benytter skal Merkefabrikken AS komme opp når det gjelder skilt eller gravering, sier Kristian. – Derfor har jeg kunder fra Svalbard til Lindesnes. Vi selger mye via nettet. Nå kommer det krav om enda mer skilting og vi er klare til å tilby alle typer skilt. Jeg tar jobben med å synliggjøre bedriften på nettet, men er også ute på messer. Det er muligheter for å ansette noen her etter hvert. Men jeg har helt klare, definerte verdier og mål. Det må ansatte ha også. Her skal nemlig alle få et svar når det er lovet. Det er en selvfølge at en holder det som er avtalt. Jeg går ikke hjem før alt er ferdig, sier han.

Merkefabrikken AS startet i det små med maskiner hjemme hos Kristian Kolnes. Han flyttet med familien til Hølen i 2005. I begynnelsen var det mest produksjon av sikkerhets- og informasjonsskilt. Han har utdannelse og erfaring fra bygg og anleggsbransjen, men ønsket å starte sin egen bedrift. Han fant en nisje for tyverimerking for entreprenører og byggfirmaer. Dette produseres fortsatt, men bedriften har vokst med nyskapende produkter til bygninger, kommuner og anlegg. – Jeg har drømmejobben, sier han og vi tror ham.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...