SONSKILEN Båthavn AS


Published: 08.03.2019
Familiebedrift med stødig kurs inn i digitaliseringen
SONSKILEN Båthavn AS

Vestbys vakre kyst innbyr til å skaffe seg båt. Men hvor skal den ligge? Sonskilen Båthavn ligger strategisk plassert og har plass til ca 700 båter. Av disse drives ca 430 i kommunal regi. Dette dekker ikke etterspørselen, særlig er et behov for plass for båter mellom 35 og 45 fot. Båteiere fra innlandskommunene, Oslo, hyttefolk og beboere i Vestby ønsker seg plass hos den veldrevne familiebedriften. Må en få søknad om båtplass i dåpsgave for å ha en sjanse, lurer vi på. Vi møter Tor Gundersen og Hanne Gundersen Tjelland i anleggets flotte kontorer på Kolåsskjæret. Mange kan drømme om en slik utsikt fra kontorvinduet sitt. Vi befinner oss omtrent ute på bryggekanten. – Ja, det kan nok virke som vi har for lite båtplasser, sier Tor og fortsetter: - Anlegget har blitt betraktelig utvidet fra 1970-tallet og frem til i dag. Byggeprosjekter har gitt oss kontorer, verksted og lokaler til utleie. Vi har to nye flytebrygger i Stavnesbukta. Vestby kommune disponerer 430 plasser fra en gammel avtale fra 1974 og som går ut i 2024. Vi ønsker fortsatt å leie ut båtplasser og eventuelt forlenge avtaler med båteierne, sier han.  Tor forteller at han har gått av med pensjon, selv om han fortsatt er aktiv i bedriften. - Men det er Hanne som står for den daglige driften nå, sier han. Hanne skyter inn at han gir god bistand ved behov. I tillegg er han som et oppslagsverk når det gjelder historikken til båthavnen.

Nye tider

Hanne tok over som daglig leder i 2017. Familiebedriften har 4 årsverk pluss andre leietakere knyttet til virksomheten. Vår bedrift sysselsetter en sesongarbeider, to faste truckførere og en person i administrasjonen. – Jeg er oppvokst i dette, sier Hanne. – Jeg har vel vært her nede på brygga siden tidlig barndom og fått arbeide her da jeg ble gammel nok til det. Det har vært spennende å få være med fra tidlig alder. Ekstra spennende har det vært å se prosjekter det har vært mye prat om bli til virkelighet. Jeg er uredd og har satt i gang med moderniseringen. Her på veggen har vi en oversikt over båtplassene og hvem som ligger hvor i vinteropplag. Det ser ut som om det er laget etter klipp og lim-systemet, smiler hun. Det er et imponerende system, men vi ser utfordringer med endringer underveis i avtaleperioden. Men dette er vel et system som har fungert godt i mange år, lurer vi på. – Joda, men nå kaster vi oss inn i digitaliseringen, sier Hanne. – Det betyr at oversikten blir mye bedre og leietaker selv kan være mer oppdatert. Vi har også modernisert strømanlegget på land med direkte betaling for bruk av strøm. Dermed slipper vi masse arbeid med manuelle målere, avlesning og fakturering. Båteier kan selv overvåke forbruket sitt. Vi fortsetter å utvikle nye systemer til glede for alle leietakerne. Vi er opptatt av å fremstå som en fremtidsrettet og god aktør, sier Hanne.

Pakkeløsninger

Sonskilen Båthavn disponerer 260 plasser og derav 100 plasser langs elvekanten i Såna til småbåter. De disponerer to moderne gaffeltrucker som tar opp og ned båtene til og fra vinteropplag eller ved reparasjoner. – Vi har opparbeidet et ryddig anlegg og har erfarne og flinke folk, sier Hanne. – Vi har en pakkeløsning med både service og opplag. Det fungerer slik at service, motorreparasjoner, plastskadeutbedringer og dieselpumpe tas hånd om av andre aktører som er etablert her på vårt område. Vi står for vinteropplaget, båtplassene og båthåndteringen. Dette er et godt system som gir båteier god service. Det er selvsagt hektisk høst og vår, men roligere på vinterstid. Om sommeren skjer det dessverre skader ute på sjøen, men da kan det ordnes her.. Vi har også mye spyling og slippsetting av båter som ligger ute hele året og skal på land for båtpuss på våren. Vinterstid har vi drøyt 600 båter på land og ca 20 stykker som ligger i sjøen. Anlegget vårt krever mye vedlikehold og mye tid går til å sjekke båter og maskiner vinteren i gjennom. Ja, det er mye å passe på, smiler hun.

Fremtiden

Hanne er klar for å ta Sonskilen Båthavn inn i fremtiden. – Når det gjelder kundeforespørsel så har vi en god tilgjengelighet, sier hun. – Vi merker ikke så mye til konjunktursvingningene. Folk kjøper stadig større båter og vi har etterspørsel etter større plasser både i sjøen og i opplag. Vi ser på muligheter for utbygging til dette, men det må planlegges og være tilrettelagt for fremtiden. Vi er heldige med plasseringen i Son for vi ser at sentrale vinteropplag her på Østlandet ofte blir borte på grunn av utbygging nær sjøen, sier hun. - Jeg har min bakgrunn fra klesbransjen og er økonom fra BI. Jeg kan se for meg fremtiden her og legger vekt på viktigheten med god service. Det er gøy og spennende med utvikling og oppdatering til gode løsninger. Etter hvert blir jeg mer involvert i eiendomsutviklingen også. Dette har i alle år vært en familiebedrift startet opp av min bestefar og jeg har to barn som begynner å vise interesse for bedriften. I hvert fall liker 4-åringen å kjøre truck og 2-åringen liker båtturer. Det virker lovende for fremtiden, avslutter hun.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...