Større etterspørsel etter sunne matvarer


Published: 19.06.2017
Rema 1000 på Vestby storsenter har snudd om på vareutvalget for å få plass til enda flere sunne produkter
Større etterspørsel etter sunne matvarer

Daglig leder Helge Haugen sier: - Ut med palmeolje og inn med lactose- og glutenfrie varer. Kundene krever stadig mer av oss i dagligvarebutikkene, sier han. Han har vært med fra starten av på senteret og trives godt. – Jeg er mer eller mindre vokst opp på flaskerommet i en dagligvarebutikk i Oslo, sier han. – Mine foreldre og besteforeldre har vært i bransjen i alle år. Nå bor jeg i Son med familien. Jeg synes tilhørigheten på en plass som Vestby betyr mye. Vi kjenner kundene og de ansatte har også røtter i området. Dette gjør at vi får et godt forhold alle sammen, sier han.

Lokale leverandører

Haugen fortsetter: - Selv om vi er i en stor kjede så føler jeg absolutt at vi har handlefrihet til å ta inn varer fra lokale leverandører. Nå skal det komme produkter fra lokale ølbryggere i Østfold og det er jo spennende. Det kommer bland annet syltetøy, saft og most fra Askim og økologisk syltetøy og øl fra Kolonihagen. Vi skal også tilby andre produkter som kan karakteriseres som kortreist mat. I tillegg har vi, som de fleste har sett, bygget om. Det blir alltid litt virring blant hyllene før en igjen vet akkurat hvor hver vare står. Men denne ombyggingen har vært helt nødvendig for å få plass til enda flere sunne og gode produkter som, for eksempel enda flere allergi- og glutenfrie varer, sier han.

Intern konkurranse blant de ansatte

Daglig kommer det inn varer som fortest mulig må fordeles i hyllene. – Frukt og grønt, meierivarer og brød kommer ferskt hver dag i tillegg til rundt 20 paller et par ganger i uken, sier Helge. – Det betyr mye håndtering av varer for de omkring 20 ansatte. Da er det viktig å holde kroppen i form og forebygge skader. Vi har derfor intern konkurranse om hvem som jogger flest meter. Det er flere som skal være med på Birken i år også. Så her er det spreke folk, sier han. – Det å jobbe i Rema 1000 er en viktig jobb for samfunnet, sier Helge Haugen og fortsetter: - Vi har skoleungdom og de som har tatt et friår som ekstrahjelpere. Her har vi eget opplæringsprogram i kjeden som gir studiekompetanse. Det er derfor ansatte som virkelig er interessert i varehandel som betjener kundene våre, sier han.

I avdelingen for frukt og grønt jobber Jalda Kabiri. Hun har også vært ansatt fra starten av og hadde erfaring fra dagligvarebransjen. Hver dag går mye tid med til å plukke ut varer som ikke kan selges lengre og fylle opp med nye friske og fristende produkter. – Det kommer en og henter frukt og grønnsaker vi har kastet, sier Jalda. – Det skal brukes til dyrefor. Jeg trives godt med å få avdelingen her til å se best mulig ut. Plakater skal henges opp, priser skal endres og folk skal ønske å kjøpe frukt og grønnsaker. Jeg synes det er greit med den fysiske jobben og trives veldig godt. Her vil jeg være, sier Jalda fornøyd.

 

Vil fortsatt være billigst

Det er kamp om kundene i Vestby. – Det er bare positivt med konkurranse, sier Helge. Handel skaper handel, pleier jeg å si. Vi får god støtte sentralt i Rema 1000 og jobber kontinuerlig for at vi skal være billigst. Derfor er det hyggelig å se at den nye appen Æ har blitt godt mottatt av kundene. Vi har stigende medlemsmasse og de får 10% på frukt og grønt pluss på de varene de handler mest av. Tanken bak er at kunden skal ha påvirkningskraft på hva de vil ha på tilbud. Vi har positive tilbakemeldinger og kundene er fornøyde, sier han.

Klare for flere bosatte i området

Vestby sentrum skal bygges om og en regner med at antall bosatte vil stige. – Vi er klare for å ta i mot enda flere kunder, sier Helge. – Heldigvis er lokalet her stort nok til utvidelser. Her skal folk få kortreist mat uten palmeolje og andre skadelige stoffer. De skal få varer av høy kvalitet til beste pris. Og de kan fortsatt handle både etter impuls og etter handleliste for uansett er de hjertelig velkomne, avslutter han entusiastisk.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...