The Coffee Shop


Published: 16.03.2018
Denne bedriften er ganske ny i Vestby sentrum og drives av Marie Dille og Tim Morris. Et ektepar med tre barn og lidenskap for kaffe.
The Coffee Shop

Det startet med coffee-van, – det vil si en bil som Marie og Tim kjørte rundt med og tilbød varm og god kaffe av ulike slag. Dette ble veldig populært. I dag blir denne bilen brukt på festivaler og markeder, men det ligger i planene å få den på veien igjen daglig. – Vi har bodd noen år i Australia og tok med ideen derfra med en kaffebil, sier Marie. – Det er veldig vanlig der og heldigvis ble det en suksess her også. Nå satser vi nå på å tilby kaffe, te, kakao og litt å bite i innendørs, sier hun.

Kaffe for alle

God kaffelukt strømmer i mot en ved besøk i The Coffee Shop. Lokalet er lyst og trivelig, oppdelt i forskjellige sittegrupper. Det er en god atmosfære her. Marie står smilende bak disken. – Her er kaffen nybrent og har en god kvalitet, sier hun. – Det er viktig at den er både nybrent og nykvernet. Vi bruker en leverandør som driver en familiebedrift ikke langt unna. Det er et lite brenneri med mye kunnskap. Her i The Coffee Shop har vi to forskjellige typer kaffebønner alltid. En type som er fast og en vi varierer med slik at folk skal bli kjent med forskjellige smaker. I tillegg selger vi poser med både kaffebønner og kvernet til traktekaffe. Det er mange som foretrekker bønner og så kverne hjemme selv. Da får de jo alltid nykvernet kaffe med høy kvalitet. Tim og jeg er begge barista. Vi leser fortsatt mye om kaffebønner og lærer stadig noe nytt, sier Marie. Hvem kommer så hit for å kjøpe kaffe, lurer vi. Marie smiler og sier: – Ungdom ned i trettenårsalder drikker kaffe jevnlig nå. Vi merker når skolen er ferdig for dagen for da kommer ungdommer og skal ha alt fra kaffe til kakao og noe å spise på. I tillegg kommer folk fra treningssenteret i kjelleren her og kjøper seg noe etter trening. Vi har barselgrupper, pensjonister, venninnelunsjer og bedrifter som spiser her. Mange velger å sitte her mens andre vil ha med seg varene videre.

Mat, drikke og arrangementer

– Vi smører bagetter og har bakervarer. Et par dager i uken tilbyr vi suppe på vinterstid. Den er laget fra bunnen av og er veldig populær. Vi har også salater og søt bakst. Flere bedrifter har nå fått opp øynene for at de kan bestille lunsj og hente den her. Foreløpig har vi ikke satt noen begrensning for antall porsjoner for her jobber vi effektivt og kjapt, sier Marie smilende. Hun forteller at Tim er oppfinnsom og har allerede fått i gang flere arrangementer i Vestby sentrum som har blitt godt mottatt. – For å overleve må vi fornye oss, sier hun. – Vi må gi kundene det de vil ha og har derfor hatt små arrangementer. Nissen var her før jul og vi har hatt Fifa-konkurranse en fredagskveld. Dette er ting vi må gjøre mer av, sier hun.

Videre planer

Marie forteller at de virkelig har satset på dette stedet. Hva tenker hun så når det gjelder utbyggingen av Vestby sentrum? – Vi har vært modige og satset før utbyggingen, sier hun. – Det var et bevisst valg i og med at dette flotte lokalet ble ledig og vi vet ikke hvordan de nye lokalene i sentrum blir. Vi har store planer når det gjelder uteplassen her. Vi ser for oss veranda hvor folk kan kose seg i solen både på dag og kveldstid. Det vil bli søkt om skjenkebevilling og vi tenker folk da har mulighet for å komme hit kanskje fredagskvelder og kose seg. Vi ser positivt på at det er flere steder i sentrum hvor folk kan gå ut og at de har forskjellige tilbud. Folk må huske å bruke de lokale kreftene ellers blir tilbudene borte. Her bruker vi de butikkene som er i nærheten og slik støtter vi bedriftene rundt oss. Vi har mye å tilby og derfor må vi bruke hverandre, sier hun engasjert.

The Coffee Shop har en begrenset åpningstid. Marie forklarer at det er for at de fortsatt skal ha glede av driften og holde humøret oppe. – Det er viktig å holde stress og for lange dager unna. Tim er her det meste av tiden mens jeg er mere til og fra, sier Marie. I helgene er det Anne-Lise og Cecilie som jobber mest.  Lørdag og søndag er det mye turfolk som kommer innom.

The Coffee Shop har blitt et populært sted allerede. Her kan en også komme alene uten at det føles rart. Benken ved vinduet egner seg godt til en stund for seg selv, kanskje kun i selskap med en god kopp kaffe.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...