Trives med lange arbeidsdager


Published: 05.10.2015
Han har ikke fast arbeidstid mellom åtte og fire, men det tar han med godt humør. Petter Jahr er vaktmester for både Vestbytorget og Sentrumskvartalet. I tillegg driver han et firma med service av frisørutstyr.
Trives med lange arbeidsdager

Jobbet på cruiseskip

Petter vokste opp på Lambertseter, flyttet via Kolbotn og har nå bodd i Vestby de siste 13 årene. Første arbeidserfaring fikk han fra innredning av parfymerier om bord på cruiseskip. Han var da med på turer verden rundt mens jobben ble gjort. Han betegner det som å bo i koffert i 4 år. Det var slitsomt å være så mye hjemmefra. Dermed startet han med service på frisørutstyr. Det har han nå 30 års erfaring med. Først var han ansatt i Wella og utviklet stor kundekrets. Han startet opp sitt eget firma med navnet P. Jahr Service AS. Da fulgte mange av kundene med ham. – Allikevel er dette i dag en bigeskjeft, sier Petter Jahr og fortsetter: – Jeg har gode faste kunder fra hele landet og tilbyr service på maskiner, innredning og utstyr. Det kan være et apparat som ikke virker og da reparerer jeg det på verkstedet mitt her i Vestby. Jeg reiste mye rundt på hele Østlandet, men det behøves ikke så ofte lengre. Frisørsalonger kan benytte Posten og sende sakser og annet utstyr som trenger reparasjon eller service. Dette er mye mer miljøvennlig og i tillegg tidsbesparende. Noen salonger velger stadig å kjøpe seg nytt utstyr, men det er heldigvis fortsatt mange som tenker på bruksverdi og at ting kan repareres. En frisørsaks kan slipes mange ganger til en billig penge i stedet for å kjøpe nytt hele tiden, sier Petter. – Jeg sliper alle typer frisørsakser. Jeg har en god kontrakt med et firma som selger slike sakser og de anbefaler service hos meg. Noen ganger blir jeg omtalt som en reddende engel fordi utstyr kan repareres og på den måten sparer frisørsalongene mye penger. Det kan være flere år mellom hver gang jeg har kontakt med noen av salongene, men de er faste og gode kunder. De vet at det er hjelp å få her hos meg. Dette gjør kundeforholdet så hyggelig. Det blir personlig kontakt og positive tilbakemeldinger, sier han.

Travel vaktmester

Petter Jahr sitter sjeldent stille lenge av gangen. Det kimer stadig i mobilen hans og han burde visst vært flere steder samtidig. – Jeg trives så godt med arbeidet mitt, sier han. – Det er frie, men lange dager. Når det gjelder vaktmesterjobben så må jeg kunne stille opp hele døgnet. Alarmen kan gå eller det kan være andre problemer på byggene. Jeg har ansvaret for alle praktiske ting som skjer på både Vestbytorget og Sentrumskvartalet. Telefonen følger meg bestandig og under ferier må jeg ha vikar. Allikevel er dette en meget hyggelig jobb med positiv gårdeier og hyggelige folk rundt meg, sier Petter. Om vinteren er det ofte utfordrende og viktige oppgaver som må gjøres uansett tid på døgnet. Istapper fra taket eller strøing av glatte trapper og fortau kan ikke vente til vanlig arbeidstid mandag morgen. Skilt skal opp og ned, vedlikehold av bygningsmassen må gjøres og håndverkere må vises til rette. Anbud på jobber må vurderes sammen med eier og søppel må plukkes. Han har også oppgaven med å bestille sliping av bygningenes nøkler. – Dette er en oppgave med mye ansvar, sier Petter. – Brannvern har vi eget opplæringskurs for elektronisk. På den måte kjenner alle brukere av bygningene prosedyrene når det gjelder forebygging av brann og hvis uhellet skulle være ute. Vi setter sikkerheten høyt her, avslutter han.

 

Petter Jahr har et stort kontaktnett og ser nytten av godt samarbeide på tvers av yrkesgrupper. Han har fulle dager og trives med travelheten. Han presiserer at grunnen til trivselen er omgangen med arbeidsgiver, kunder og alle de hyggelige menneskene han møter. Nå må det også sies at Petter er en omgjengelig, diplomatisk og hyggelig kar med stor evne til å gi god kundebehandling. Han fikser opp i ting til glede for alle som bruker lokalene. Vestbytorget og Sentrumskvartalet er i de beste hender.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...