Vestby Elektro-Service AS


Published: 20.09.2018
Dette er en bedrift med lang fartstid i Vestby.
Vestby Elektro-Service AS

Allerede i 1961 starter Vestby Elektro-Service AS med installasjoner på nybygg. Bedriften rehabiliterte og tilbød service på elanlegg. Da var det Lars Åge Grønneberg som satt ved roret. I dag er det søsknene Åge Grønneberg, Bente Grønneberg Fiskvik og Torill Grønneberg Foreman som sammen driver bedriften. – Det har blitt 30 år jeg har drevet det nå, sier Åge. Bente sier at hun husker at hun satt ved kjøkkenbordet og loddet produkter til sykehjemmet. Hun har vært med i driften i 24 år.

Bredt tilbud

Vestby har vokst mye på disse årene og Vestby Elektro-Service AS har tilpasset seg markedet. – Det har vi gjort som en naturlig prosess i utviklingen av bedriften, sier Åge. - Fortsatt utfører vi alt innen elektroinstallasjoner i private hjem, også alarmanlegg. Mange kommer hit eller ringer og vil ha utført reparasjon av elanlegget, sette opp nye lamper, stikkontakter, utelys, bytte til automatsikringer og ellers alt som har med strøm å gjøre i hjemmet, sier Åge. Nordmenn er vel på verdenstoppen i oppussing og da skal kjøkken og bad oppgraderes. Elektriker må til særlig på disse rommene. Her må det fagkunnskap til. – Elektrisitet er farlig, sier Åge og fortsetter: - Det koster en del å få oss til å gjøre jobben, men det finnes jo ingen alternativer. De som prøver seg på lettvinte løsninger setter liv og bygninger i fare. Da kan det bli virkelig dyrt på flere måter. Prismessig ligger vi midt på treet og vi holder oss på samme nivå som konkurrentene våre. Vi er godt inne i markedet når det gjelder private hjem, rehabilitering, kontorbygg og nybygg. Vi har store leilighetsprosjekter ikke bare på Sole skog, men også utenfor kommunen. Kort fortalt er vi på banen fra Oslo syd til svenskegrensen. Derfor har vi kontor på Rygge også og der er det 6 ansatte, sier han.

Spennende løsninger

Åge blir ivrig når han forteller om hvor spennende løsninger som leveres til nybygde skoler. – Det kan være interaktive skjermer i hvert klasserom, sier han. – Det betyr at de har tilgang til nettet på infoskjermene og kan ha en helt annen skolehverdag enn for kort tid siden med kritt på tavla. Vi legger nå opp hypermoderne installasjoner på nye Bjørlien skole og tror både elever og lærere vil ha stor glede av dette. Ellers ser vi at ”smarthus” kommer mer og mer. Dette er hus hvor det elektriske blir styrt gjennom en app med strømbesparing som hovedvekt. Dette er populært for hytter også. Vi har noe som kallers ”velferdsteknologi.” Det retter seg ofte inn på at eldre mennesker kan bo lengre hjemme. Vi kan for eksempel installere kamera som viser om den pleietrengende har stått opp eller falt i trappen. Slike løsninger kan gjøre at ansatte i helsevesenet blir frigjort til å ta hånd om de som trenger personlig kontakt. Så dette er nok fremtiden, sier Åge med et smil. – Vi må heller ikke glemme IDV, sier Åge. – Det betyr investering, drift og vedlikehold. Alle bedriftseiere har et krav på seg i følge lovverket om kontroll av det elektriske anlegget. Dette har vi intervall på – alt fra årlig til månedlig kontroll. Vi sjekker det elektriske anlegget visuelt og ved stikkprøver. Dette er forebyggende arbeid før feilen oppstår. Det samme kan være lurt i private boliger og slik avtale kan gi reduksjon i forsikringspolisen, forklarer han.

Lader til elbiler

Prognoser viser at elbilen har kommet for å bli. Det betyr at tilbud om lading må bli større. – Det er meget viktig at alle som har elbil får installert lader, sier Åge. – Folk må ikke bruke den vanlige utekontakten som er egnet til den elektriske gressklipperen. De må ha en egen kontakt til lading av elbilen. Dette er på grunn av sikkerheten og en riktig lader gjør også lade-tiden kortere. Denne laderen kan stå ute, i garasjen eller inne i stua om du ønsker det, sier Åge. Bedriften har nå mange jobber hvor ladere blir installert i borettslag, på store parkeringsplasser, i garasjeanlegg og ved butikksentra.

Utfordringer for de ansatte

Personalansvaret er det Bente som har. Vi lurer på hvordan de ansatte klarer å følge med på den rivende utviklingen som skjer innen elektrikerfaget. – De ansatte synes det er spennende med alt det nye som kommer, sier Bente. – Vi ser at de ofte kommer med innspill til smarte løsninger både når det gjelder rehabilitering og ved nybygg. Alle må stadig på kurs og vi holder oss oppdaterte slik at vi kan be leverandørene våre om de nyeste og beste løsningene. Det betyr at de ansatte får god produktinformasjon slik at de kan benytte de nye intelligente installasjonene hos kunden. Vi har så mange forskrifter som må følges og her må vi alltid være oppdaterte. I tillegg har vi sikkerhetskurs og førstehjelpskurs, sier hun. Er ikke dette et fysisk krevende yrke? – Jo, å være elektriker betyr mye klatring i stiger, kryping i kjellere og andre utfordringer, sier Bente. – Men det er tydeligvis et yrke en kan stå i lenge for vi har nå en som har vært ansatt siden 1970. Det har kommet gode hjelpemidler og det er en variert arbeidsdag. Vi har liten gjennomtrekk når det gjelder de ansatte og det betyr at de trives. Vi ser at de selv velger hva som passer dem best: service i private hjem eller nybygg. Den som trives gjør en god jobb, sier Bente.

Ser lyse tider fremover

Åge og Bente tenker seg godt om når de skal si noe om fremtiden for Vestby Elektroservice AS. – Jeg håper vi fortsetter som en familiebedrift, sier Bente. Åge legger til: - Vestby er i en spennende utvikling og vi fortsetter å tilpasse oss slik at vi er attraktive. Vi skal fortsette det gode samarbeidet vi har med lokale bedrifter, fortsatt bruke norske gode leverandører og satse på ansatte fra lokalmiljøet. Vi er i dag 42 ansatte med 9 lærlinger. Vi må hele tiden avveie hvor mye vi skal eller ikke skal vokse. Det viktigste er at vi kan gi gode tilbud og at vi trives, avslutter han.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...