Vestby Garn AS


Published: 22.02.2019
 Strikkeglede både for kropp og sjel
Vestby Garn AS

Karine Beba er daglig leder og tok over etter sin mor, Gro, i februar. Garnbutikken startet i Son og flyttet til Vestby Storsenter for tre år siden. Karine har vært med på hele prosessen og trives i et miljø med flittige hender.  – Her i butikken trives jeg veldig godt, sier hun. – Vi er 4 ansatte og alle er flinke til å strikke. Vi er oppdaterte på farger, forskjellige garn, mønster og trender. Vi drar på messer slik at nyheter oppdages tidlig og vi kan gi kunden gode innspill, sier Karine.

Inspirasjon

Karine forklarer at folk får inspirasjon til nye strikkeprosjekter fra mange forskjellige steder. Alt fra tv-serier og hva kjendiser bruker til kikk i brosjyrer fra garnleverandører. – Vi har kataloger fra garnprodusentene her og mange finner hva de ønsker der, sier hun. – Det finnes også såkalte inspirasjonshefter som kunden kan ta med seg hjem og sitte i fred og ro og bla i. I tillegg kommer vi som jobber her med forslag og ideer om hva som kan passe. Vi synes det er ekstra hyggelig når folk kommer og setter seg ned i sofaen her og blar i kataloger, kikker på forskjellige garntyper og blir inspirert. Det er mange hyggelig kunder som bare stikker innom for å kikke også. Uansett liker vi ansatte å hjelpe til slik at håndarbeidsgleden blir maksimal. Vi strikker opp modeller slik at det blir lett å se hvordan produktet kan bli. Da kan kunden prøve, kjenne på og se passformen. Dette er populært. Det er ikke så lett å se på nettet hvordan et garn vil føles mot kroppen. Vi strikker også opp en del barneklær og mange ser først på disse modellene før de bestemmer seg for garntype og farger. Noen vegrer seg voldsomt for montering av strikkeplagg. En skal være litt modig for å klippe i noe en ha brukt mange timer på. Men for de som ikke vil gjøre denne jobben så tilbyr vi at en monterer plaggene for dem. Mange puster lettet ut når de hører at vi har løsningen med monteringen, sier hun.

Strikking som terapi

Det er bevist at strikking kan senke blodtrykket, gi meditativ følelse og er bra for både kropp og sjel. Dette er særdeles viktig i dagens samfunn. I dag er det alle aldersgrupper som finner avslapping i strikking. Mange bruker flere timer hver dag, mens andre liker å ha med strikketøyet på hytta, på bilturer eller når de pendler. Mange finner roen med å la strikkepinnene trylle frem plagg etter plagg. – Ikke bare klær kan strikkes, sier Karine. – Det har blitt helt vanlig å strikke kluter til kjøkkenet. De vaskes på 60 grader og er en fin julegave, sier hun. I gamle dager strikket vi for å få klær på kroppen, men i dag bruker vi det som en meget nyttig hobby og til avslapping. Noen strikker til premature barn for de trenger myke, varme luer og sokker. Andre strikker varme plagg og gir til de som trenger det både her til lands og rundt omkring i Europa. Nå er det blitt mote at ”alle” skal ha kofte med mye mønster uavhengig av alder eller kjønn. Uansett har den som strikker stor glede av denne aktiviteten i tillegg til at det kommer til nytte. Det heter at det er kjærlighet i hver maske.

Klikk og hent butikk for Sandnes Garn

Netthandel blir mer og mer vanlig. Men hvordan skal butikkene kunne bestå? Vi vil fortsatt ønske å kjenne på produkter, prøve før vi kjøper og se farger i naturlig lys. Da kan ”klikk og hent” være løsningen. – Her i butikken skal kunden få alt det som trengs av utstyr og produkter til strikking. Det betyr at vi har pinner i forskjellige materialer, knapper og sytilbehør fra Hjelmtvedt, sier Karine. – Vi er totalleverandør av Sandes Garn og oppskrifter. Det er derfor hyggelig å kunne tilby denne ordingen med klikk og hent. I tillegg fører butikken også garn fra Dale og Rauma pluss litt forskjellige, som Jarbo og Permin. Med konseptet Klikk og Hent kan folk bestille via nettet på sandnesgarn.no og vi pakker her. Dette gir fleksible løsninger fordi kunden kan sjekke ut kvalitet, farge eller hva det enn må være og så kan vi bytte ut. Dette er en grei løsning. Vi setter stor pris på god kontakt med kundene og ser at ordningen med bestilling på nettet og henting i butikken kan bli en vinn-vinn-løsning for alle, sier Karine.

 – Det er viktig at vi kan gi ytterst god service og hjelpe til hvis det trengs. Ikke alle oppskrifter er like lett forståelige og det er så hyggelig å kunne hjelpe. Vi satser på rene produkter, kvalitetsplagg som passer akkurat til kunden. Vi hjelper til med tilpasning av oppskriften slik at passformen blir best mulig. Vi er stolte over jobben vår og hva vi får til sammen med kundene. Heldige er de barna som har noen som strikker ullbukser til dem. De barna fryser sjeldent, avslutter den entusiastiske daglige leder.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...