Vestby er stedet for oss


Published: 18.09.2017
Det mener de tre som driver Follo Oppmåling
Vestby er stedet for oss

I det gule huset ved bua over jernbanen i Vestby sentrum, Mølleveien 20, finner vi Follo Oppmåling i øverste etasje. Tre entusiastiske herrer som alle har solid utdannelse og erfaring innen det de driver med: oppmåling for private og utbyggere.

Hva menes med oppmåling

Daglig leder Jon Opsal, landmålere Knut Svantesvold og Tore Barlaup har alle jobbet i Vestby kommune. Firmaet Follo Oppmåling ble startet i 2014. Knut forklarer at oppmåling er helt nødvendig i så mange sammenhenger. – Det kan være husplassering for en privatperson eller en utbygger. Grunnmur må settes på riktig plass i forhold til tomten. I tillegg kommer masseberegning. Det betyr at vi må måle hvor mye som skal sprenges og graves bort. Da vet vi hvor mange kubikk som må kjøres vekk. Dette er beregninger som for eksempel arkitekten får og som de må viderebehandle, sier han. Tore forklarer videre om måling av eksisterende og gamle rør. – Når det skal graves et sted så må en vite hvor vann- og avløpsrørene går. Det må også kartlegges hvor gamle kummer og ledninger ligger. Ingen vil ha kuttet over verken vann eller strøm så dette er viktig arbeide, sier han. – I tillegg har vi noe anleggsstikking på større bygg, sier Jon. – Det er plassering av vegger, trapper, rør osv. i store nye bygg under planlegging og bygging. Det kan være lager, husblokker eller forretningsbygg. Det er selvsagt helt nødvendig at alle mål stemmer på millimeteren ellers kan det få fatale konsekvenser, sier han.

Utstyr

I ”gamle dager” kunne en se oppmålingen på denne måten: en mann sto med noe kikkerutstyr på et trebent stativ og ofte sto en yngre medarbeider, en «flisgutt», et sted unna med en lang stang som lignet på en linjal. Det var mye fekting av armer og han med linjalen flyttet seg et par centimeter av gangen. Slik er det ikke lengre. Nå benyttes kostbart utstyr med GPS. – Vi bruker robotkikkert, sier Knut, den «følger» etter oss og erstatter flisgutten.  – Dette er utstyr til flere hundre tusen. Denne maskinen måler vinkler og avstander fra faste punkter og slik får vi et kart. Det er høy nøyaktighet og liten feilmargin. Informasjonen vi får inn sendes så via pc til mottaker som videre kan bearbeide dataene. Vi ser nå på innkjøp av drone. Det vil lette arbeidet enda mer og i tillegg blir det enda mer gøy på jobben, sier han smilende.

Vårt fortrinn

-Jeg tror vårt største fortrinn er at vi kan ta et oppdrag på kort varsel, sier Jon. – Og det er som regel det som skjer. Vi får ofte oppdraget dagen før. Det er fordi ting skjer fort på byggeplasser. Det er ikke så lett å planlegge alt som trengs av oppmåling der i forkant eller tidfeste. Varemerket vårt er at vi er raske til å respondere. Det setter kundene våre pris på. En annen ting er at vi ønsker å jobbe lokalt. Vi ser ingen grunn til å sitte timesvis i kø inn til hovedstaden, men vi har noen jobber i Oslo. Ellers er vi i Østfold og i lokalområdet. Moss og Hurum kommune bruker oss, så der tar vi en del av oppmålingen for kommunene. For disse kommunene holder vi oppmålingsforretninger med klarlegging av grenser, grensejustering og fradeling av tomter.

Ellers samarbeider vi med JiBygg og diverse husleverandører. Vi er også inne hos Block Watne og arbeidet med Pepperstadkollen. Det er som oftest utbygger oppdragene kommer fra, men også fra kommunene. Vi skulle gjerne samarbeidet mer med Vestby kommune. Vi ser med spenning mot all utbyggingen som skal skje her i sentrum og håper vi får være med der. Uansett vil vi være lokale, styre vår egen hverdag og ha det gøy på jobb, avslutter han.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more...