Den rammeste på rammer i Vestby


Published: 11.08.2011
Det mener i hvert fall én av Ramme-makeriets faste kunder, Teppo Valkama, som er fotograf og maler bosatt i Son. Og rammemakeren selv, Owe Bjune Baann (61), sier at han tar jobben sin på ramme alvor:

– Det er viktig å velge en ramme som passer til bildet og som understreker motivet heller enn å dominere det. En perfekt ramme er til stede men usynlig.
Dette lyder så pedagogisk riktig at det bare måtte komme fra en mann med 33 års fartstid i skoleverket. Vi vil vite hvorfor han sluttet som lærer og startet egen bedrift.

– Jeg har alltid vært en ivrig hobbyfotograf og produserte rammer til mine egne bilder, forklarer Owe.
Vi skjønner fort at det var flere som oppdaget hans talent for innramming, for ettermiddagene ble snart fylt opp av folk som ville pynte på sine egne bilder og ba Owe om hjelp. Ettermiddagene ble etter hvert til kvelder, og flere foreslo at han kanskje burde gjøre dette til en heltidsbeskjeftigelse. Men butikk ville han ikke starte, for da ville han aldri få fri…
Vi undrer oss over at butikken allikevel har blitt en realitet og lurer på når han tar ferie:
– Jeg måtte snu på året, forklarer Owe og fortsetter: – Nå jobber jeg hele sommeren; ofte også på søndager når jeg har utstillinger i butikklokalene. I januar er det alltid stille i denne bransjen. Da reiser vi til syden.
Rammemakeriet i Son driver også med bildeproduksjon. Owe har gått til innkjøp av avansert plotterutstyr, der han kan overføre fotografier til lerret i det formatet som kundene ønsker. Og det mangler ikke på oppdrag.

God hjelp
Owe har engasjert Anja i 60 % stilling, som hjelper til med rammeproduksjonen. Og han uttrykker stor tilfredshet med det arbeidet hun leverer:
– Uten Anja skjønner jeg ikke hvordan jeg skulle ha klart butikkdriften.

Innflytter, men med Son i sitt hjerte
Etternavnet røper at Owe har sin barndom og oppvekst på den andre siden av fjorden, nemlig Baann-gårdene, som ligger 1 mil nord for Kragerø. Hvorfor ble det Son, undrer vi:
– Det var et Obos-medlemskap som bragte meg hit, forklarer Owe og fortsetter: Obos bygde på Brevik i 1978, så vi flyttet dit. Min lærergjerning hadde jeg ved Hoppern Skole på Jeløya, så da var Son et naturlig sted å slå seg ned.

Nå bor han i Fjellstadbakken der bildeproduksjonen skjer, for det meste på kveldstid og i helger. Til tross for lange dager og mye arbeid, engasjerer Owe Bjune Baann seg i lokalsamfunnet. Han er for eksempel medlem i Son malerklubb og Son Blandede Kor.
– Jeg føler meg hjemme i Son, fastslår han og avslutter:
– Son har blitt en flott ramme omkring en interessant og trivelig tilværelse.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more…

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more…

Se her!

Follo Etablerersenter

Er du i ferd med å starte egen bedrift?
Nå kan du leie rimelig kontorplass
hos oss i Mølleveien 4,
Vestbytorget

Månedsleie: 500,- kr
Dagleie: 25,- kr

Husleien er sponset av
Etablerertjenesten i Follo
Kontakt oss her

Starte eget?
Se her 

Annonser