Fra Kopp til helt servise


HOBBYKUNST Megastore har åpnet stor butikk på Verpet
Hege Kopp setter seg på Vespa’n mens hun legger ut om det som skjer inne i de nye butikklokalene. Scooteren skal bare være til pynt inne i butikken sammen med en Studebaker av eldre årgang. Hege bobler mens hun forteller om alle planene de har med det nye konseptet. Porselensmaling og annen hobbyvirksomhet skal fylle lokalene. Laging av kort, borddekorasjoner, smykkekunst, scrapbooking, kunstmaling, strikking og søm er noen av de aktivitetene huset skal fylles med.
Det hele startet med Maximillian Kopp som vokste opp i München i Tyskland. Han utdannet seg innen maling og spesielt porselensmaling. Kunnskapene om dette tok han med seg da han flyttet til Norge og en jobb på Porsgrunn Porselensfabrikk. I 1905 startet han egen bedrift; Max Kopp Design. Sønnen, som også hadde navnet Max, gikk etter hvert inn i firmaet og sammen utviklet de bedriften. De ble store på å selge porselen, maling, pensler og utstyr i tillegg til ferdige produkter. Kurs i porselensmaling var også en del av bedriften. I 1970-årene gikk firmaet over til 3.generasjon, Heges far Hans Kopp. Hege som representerer 4. generasjon Kopp, startet i firmaet i 2002 og tok skrittet videre til også å forhandle generelle hobbyartikler.
HOBBYKUNST Megastore er et aktivitetshus for alle som liker hobby, vil drive med hobby og som har hobby som lidenskap. Konseptet bak butikken er at man skal skape kreativitet og få det til «å klø i fingrene av skaperglede». Med nærmere 1.000 m2 butikkareale er det god plass å boltre seg på.
Bak HOBBYKUNST Norge AS står familieselskapene Max Kopp Design AS og Rayher HOBBY, som er Tysklands største leverandør av hobbymateriell. Det er Max Kopp Design AS som utgjør kjernen av satsningen i Norge, og det er nettopp i deres lokaler HOBBYKUNST Megastore holder til.
Hege kan fortelle at det vil være 2 – 3 personer ute i butikken og 6 personer på kontoret, med mulighet for å trå til i butikken ved behov. Som kunde må vi være forberedt på det uventede. Om personalet skulle opptre med klovnenese eller en gjøgler stemmer i en sang eller begynner å sjonglere, så er det helt i overensstemmelse med hva slags stemning og atmosfære Hege ønsker i butikken. Det skal skje noe. Deler av interiøret er laget slik at det ikke vil by på problemer å holde kurser i ulike teknikker i åpningstiden. Ta gjerne en telefon og avtal en barnebursdag, firma-event eller utdrikningslag. Her skal man kunne prøve nye teknikker. Som Hege sier: Make and take. Ta med deg hjem det du har kreert.
Tips en venn  Gå tilbake