Fysisk trening øker livskvaliteten uansett alder


Published: 03.02.2014

Kundekretsen til Express Vestby, Vestby Treningssenter består av alt fra ungdommer til pensjonister

Personlig trener Sander Looman har det daglige ansvaret i Express Vestby, Vestby Treningssenter, mens eier Tor Einar Andresen er mye utenbys. Sander har jobbet her siden sommeren 2013. Han har erfaring fra annet treningssenter, utdannelse fra USA vedrørende personlig trener og 3 år på idrettslinja. Han fortsetter nå med 3 års studiet i fysisk aktivitet og ernæring. Planen hans er en master i idrettsvitenskap. Med bred og god kunnskap hjelper han alle som ønsker timer med personlig trener. ”Vi har en litt annen vinkling her enn mange andre treningsstudioer,” sier Sander. ”Her er det ingen musikk i lokalet, ingen gruppetimer og folk trener på eget initiativ. Ofte er det slik at jeg først hjelper til med å lage et program for den enkelte. Da blir treningen sikker, allsidig og lett å følge på egenhånd inntil en eventuelt trenger ny oppfølging. Som personlig trener hjelper jeg også til ved rehabilitering etter skader. Men det aller viktigste er jo å forebygge skader. Da er det ofte viktig med styrketrening. En får et bedre liv med en kropp som fungerer optimalt. De som ønsker musikk kan få dette gjennom gratis tilkobling til internett via mobiltelefonen.”

Det har blitt flere og flere pensjonister som også ser nytten av god trening. Flere av den eldre garde oppsøker treningssenteret i kjelleren på Vestbytorget. De tar først morgenkaffen i den stille og rolige atmosfæren. Deretter tar de en god treningsøkt. Utover dagen kommer voksne, ungdommer og på kvelden mange småbarnsforeldre. ”Det er en trendy vekst i å oppsøke treningssenter, men mange ønsker ikke gruppetimer eller at noen følger med hele tiden,” sier Sander Looman og fortsetter: ”Flere forstår verdien av at trening øker livskvaliteten, forebygger skader og gir overskudd. Her kommer også folk som ikke har trent før eller som ikke er altfor fornøyde med kroppen sin. Da er det viktig å lage program de kan følge på egen hånd, men trygt. Her er det ingen som faller ut fordi de ikke klarer å følge tempoet i en gruppe. Akkurat nå kommer det folk med nyttårsforsetter, men jeg er opptatt av at trening gjennom hele året gir størst helsegevinst.”

Sander uttrykker stort engasjement for jobben sin og fortsetter: ”Vi har hyggelige priser basert på et mindre behov for bemanning. Her er det fri trening uten oppsyn for de som ønsker det. Informasjon, innmelding og reklame foregår via internett. Medlemskontingenten gjenspeiler at det skal lønne seg å trene over lengre tid. I tillegg er det økonomisk gunstig for etablerte kunder å verve nye medlemmer. Mange deltar i våre konkurranser med mange fine premier, som setter fokus både på faste og nye kunder,” sier Sander.

Kjellerlokalet på Vestbytorget har huset ulike treningssentra opp igjennom årene. I dag inneholder det mange og allsidige apparater både til trening av styrke og kondisjon. Store speilvegger gir god kontroll for å se om en trener riktig. Selv om lokalet har vært i bruk av aktive mennesker i mange år, fremstår det allikevel som friskt og innbydende. Etter trening kan det være godt med en god dusj og noen velger også en tur i solarium rett ved. Express Vestby, Vestby Treningssenter åpnet tidlig i 2013 og er stadig i vekst med mange nye medlemmer. Det er tydelig at mange har fått øynene opp for at kontinuerlig trening gir store gevinster.

Alder eller manglende erfaring er ingen hindring: bedre å komme i gang sent enn aldri.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more…

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more…