I 25 år har Galanti dame- og herrefrisør jobbet med folks hår i Vestby sentrum. Salongen er også opptatt av rekrutteringen til frisøryrket og bidrar til at lærlinger får ta svennebrevet.
To frisører som våget en ny start i jobbkarriæren.
Anne Sørli og Ann-Helen Svensson var tidligere ansatt på samme sted, men ville satse på en egen salong. Til tross for stor aldersforskjell dem imellom, var de klare for utfordringen. ”Vi kan vel si vi har lykkes,” sier Ann-Helen og fortsetter: ”Til tross for stor konkurranse mellom frisørsalonger her har vi klart oss meget bra.” I dag er det hun som eier salongen. Lokalet er stort, lyst og har stoler skjermet for innsyn, slik at kundene slipper å føle at de sitter på utstilling. Kundene er alt fra små barn til pensjonister og de fleste bestiller time i forkant selv om salongen også har drop-in tilbud. ”Vi er 4 frisører, 1 læring og 2 ryddehjelpere. Det er utfordrende og uforutsigbare dager for oss i et hektisk miljø. Men her er humøret på topp, vi elsker jobben vår og har en hyggelig tone. Det setter kundene stor pris på. Her kan alle prate om hva de vil og vi prøver etter beste evne å sette oss inn i hver enkelts verden. Vi er interessert i at alle føler seg ivaretatt og får sine ønsker realisert. Vi vil gi hver enkelt en god opplevelse og ha den gode samtalen. Slik blir vi godt kjente med kundene våre. Vi blir oppdaterte på hva som rører seg i samfunnet og det er mange givende samtaler,” sier eieren og fortsetter: ”Vi har et godt rykte i markedet og mange kunder kommer langveis fra for å besøke oss.”
Flere lærlinger trenger plasser
Galanti har hele tiden tatt inn lærlinger og kan vise til at mange har oppnådd svennebrevet i frisøryrket. ”Vi må jo ta inn lærlinger hvis yrket skal bestå,” sier Ann-Helen. ”De unge er en inspirasjonskilde for oss. De kommer med ideer, vet hva som er populært og er et friskt pust i salongen,” uttaler hun engasjert. Nå er det Cathrine Gutuen Aaser som går i lære hos Galanti. Hun startet i august og skal være der i totalt 2 år. ”Jeg trives veldig godt. Svennebrevet er jeg ikke voldsomt nervøs for. Her får jeg så mye god hjelp og allerede nå har jeg faste kunder,” sier Cathrine. Hun er glad for den tilliten frisørene viser henne. Med kyndig veiledning blir hun flinkere for hver dag. Ann-Helen legger vekt på det store ansvaret ved opplæring av lærlinger, men også at de etablerte frisørene får mye tilbake. Metoder og kunnskap må forklares og etterprøves. Dette bidrar til et høyt faglig miljø. I tillegg er de stadig på kurs. De bruker blant annet Norgesmesterskapet i frisering som inspirasjonskilde for nye metoder, farger og stiler.
Vil unngå yrkesskade
Frisøryrket er tradisjonelt utsatt når det gjelder slitasjeskader. En av frisørene hos Galanti, Mai-Britt Tofteberg Hammermo, kan fortelle at hun går til jevnlig behandling. ”Det er mest forebygging nå,” sier hun og fortsetter: ”Vi må drive med styrketrening og være spesielt oppmerksomme på belastninger i skuldre og nakke. Heldigvis gir nå skolene lærdom om riktige arbeidsstillinger. Jeg tror det blir mindre skader for fremtidige frisører,” sier hun.
Pynting av bruder
Bruden får hjelp til håret, sminke og påkledning. Frisør Lena Svae Rudshagen legger til: ”Vi må passe på at de spiser og drikker litt også. Nervene holdes under kontroll i en avslappende atmosfære slik at stresset ikke tar over. Vi er behjelpelige med alt fra å hente blomstene til å se bruden trygt inn i bilen. Det er ikke alltid at far sjekker om kjolen henger utenfor bildøren,” sier Lena med et smil.
Vestby BedriftsForum gratulerer med 25 års jubileum og ønsker lykke til videre.