Kundeorientert logistikkmaskin med fokus på miljø


Published: 17.03.2014
ASKO er NorgesGruppens engrosvirksomhet. Den største enheten ligger her i Vestby og heter ASKO ØST.

Kundene innenfor dagligvare, storhusholdning og servicehandel ønsker stort utvalg av de beste varene og levering i rett tid. Dette tilfredsstiller ASKO ØST med god presisjon. I tillegg vil de være best på miljø. Derfor bruker mye av bilparken bioetanol som drivstoff og flere av kjøleaggregatene går på gassen kryogen. ASKO ØST passerte 10 milliarder kroner i omsetning i 2013. Tjenesten består av å levere varer til kunder over hele Østlandet. Mesteparten av leveringene ASKO ØST er innenfor storkjøkken, kiosker og bensinstasjoner og er konkurranseutsatt, så her må Asko konkurrere med andre leverandører.

Den andre kundegruppen er dagligvarehandelen og den er ikke konkurranseutsatt på samme måte da dagligvarekundene som Meny, Kiwi, Spar og Joker er eid av NorgesGruppen. Men forventningen om kvalitetsvarer og presis levering er selvsagt like stor.

Høye mål for levering

Direktør for salg og marked er Torkel Stensrud. Han er en av de 505 ansatte i maskineriet i den store bygningsmassen til ASKO ØST i Vestby. Det hersker en jovial atmosfære medarbeiderne imellom. ”Vi er spesialister på levering til storhusholdning og service,” sier Torkel Stensrud. ”Det betyr at vi legger stor vekt på kvalitetssikring av arbeidet vårt, men også at alle kan trives på jobb og yte sitt beste. Slik lykkes vi sammen. Videre har vi ambisjoner om å være Norges mest kundeorienterte og effektive logistikkmaskin for dagligvarer. Vi har lykkes med å nå de avtalte målene for levering, som er at vi kommer til avtalt tid og har tilgang på ønsket vare. Samtidig vil vi bli klimanøytrale og er best på miljø,” sier han med stort engasjement.

Mest miljøvennlig bilpark i Norge

Av en bilpark på 115 kjøretøy benytter 23 biler bioetanol fra Borregaard som drivstoff. Dette gir 82 % reduksjon av Co2-utslipp i forhold til dieselbiler. Resten av kjøretøyene bruker biodiesel. I tillegg bruker 40 % av kjøleaggregatene på bilene gassen kryogen. Dette gir lite utslipp og minimalt med støy. ”Sjåførene våre jobber skift slik at mye av kjøringen skjer på natten. Dette er mindre belastende for miljøet. Kundene våre setter pris på at varene ikke blir forsinket fordi traileren står i rushtidskø. Et annet fortrinn er at kunden får alle varene fra oss levert fra én bil. At vi tar gode miljøvalg og bruker penger på miljøforbedringer er fordi vi legger stor vekt på samfunnsansvaret vi har med så mange kjøretøy på veiene,” sier Torkel Stensrud.

 

Flere miljøsatsninger

Styreleder i ASKO Norge, Torbjørn Johannsson, er genuint interessert i miljøet. Det er hovedgrunnen til storsatsningen i miljøvennlige tiltak. Dette innebærer for eksempel at et miljøvalg er en vindmøllepark i Rogaland dersom vi får konsesjon. Den vil produsere strøm til ASKOs anlegg der i tillegg til å kunne selge overskuddet av strøm videre.

ASKO ØST ruver i landskapet med sine store bygninger. Biler er stadig å se på farten med logoen på siden, – noe vi er vant med her i Vestby. ASKO er også en stor og god arbeidsplass for mange mennesker i kommunen vår. Innenfor de store veggene lagres det varer som ASKO ØST har kjøpt inn. Så distribueres varene videre til kundene rundt om på Østlandet. Dette inkluderer også økologisk mat. ASKO ØST er spesielt sertifisert til å behandle denne typen varer. En kan vel forvente at økologisk mat får en større andel i markedet etter hvert som forbrukeren krever det. Da er det kundene til ASKO ØST som må etterkomme dette kravet.

All satsningen ASKO ØST gjør innen kundeorientering, logostikk og miljø kommer oss forbrukere til gode gjennom kvalitetsprodukter og mindre utslipp i vårt nærområde.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more…

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more…