Satser på sunn mat til de veifarende


Published: 03.02.2014
På mange veikroer får en ofte tilbudt mat som pommes frites og pølser. Marché har derimot en grønn profil med friske salater, nypresset juice og rene kjøttprodukter

”Her skal folk få spise hva de ønsker, men vi prøver å reklamere for de mer sunne matrettene,” sier daglig leder for Marché Vestby: Torbjørn Hestad og fortsetter: ”Vi spør ofte kunden om de har prøvd våre gode alternativer til for eksempel pommes frites. Vi forklarer hvor rene produkter vi fører og at det er egenprodusert. Varene kommer mest mulig fra nærmiljøet slik at det er kortreist mat. Det blir benyttet minst mulig tilsetningsstoffer i de råstoffene vi benytter. Her får en altså mer og sunnere mat for pengene.”

Plukke selv eller ferdig servert

På Marché kan en gå for den kjappe varianten med å blande sin egen salat eller smårett fra selvbetjent bar. Et litt mer tidkrevende alternativ er å bestille retter som blir laget på kjøkkenet. ”Det kommer mange kunder med dårlig tid hit og da er det greit med den kjappe varianten,” sier Hestad. Han fortsetter med å forklare at det dumper ofte inn flere busslaster med folk som har det travelt. Da kan det virkelig være lurt med raske retter. ”I tillegg kommer våre faste kunder og vil gjerne ha dagens rett. Dette er mat som varierer med sesongen. Vi vet de har gledet seg til disse gode middagene og de setter pris på å kunne bli servert,” sier Torbjørn Hestad med et smil. Mange sier de dropper å lage middag hjemme, – de går heller til Marché. Dagens rett er flere ganger i uken fersk fisk med gode grønnsaker. Stekt flesk er også populært. Uansett er det mange valgmuligheter.

Sunn mat til barna

”Det er ikke så lett å endre matvanene til folk,” sier Hestad. Han forteller om stressede småbarnsforeldre med sultne barn. Da er det lett å bestille pølser og pommes frites. ”Vi vil gjerne gi barna et sunnere alternativ enn brus. De bør også få muligheten til å spise sunn mat. De tradisjonelle rettene står selvsagt på barnemenyen, men en kan også velge dagens rett i mindre porsjoner. Dette har flere og flere foreldre fått øynene opp for og vi får gode tilbakemeldinger. Riktig mat gir mer metthetsfølelse, slik at barna ikke blir sultne igjen etter kort tid,” sier han engasjert.

Gode råvarer og hyggelig miljø

Marché har kjente og gode leverandører som holder en meget høy standard på råvarene. De kjøper inn de reneste produktene, for at kundene skal få mest mulig bra kjøtt til en gunstig pris. Ett eksempel er at hamburgerne har høyt innhold av kvalitetskjøtt. Leverandørene vil ha Marché som kunde fordi bedriften har en ærlig markedsføring og verdsetter kvalitetsprodukter. De blir berømmet for å ivareta kundene og satse på endringer i matvaner. Alle de 8 ansatte pluss ekstrahjelpere har fullt fokus på service og hygiene samt trivsel og forbedringer.

Variert kundemasse

”Her kommer alt fra pensjonister, travle veifarende og faste kunder fra nærmiljøet. Vi har også en del forretningsfolk som tar møter her over en god lunsj. Håndverkere og folk som trenger skikkelig påfyll med mat velger å komme hit,” sier daglig leder og tilføyer: ”Her får de rikelige porsjoner i et hyggelig og avslappende miljø. Den eneste gruppen kunder vi ikke har så mange av er ungdommer i ”mopedalderen.” – Men de får forhåpentlig øynene opp for sunn og god mat etterhvert. Uansett ønsker vi alle hjertelig velkomne”, avslutter han.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more…

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more…