Vestby Hyttepark
 
 
 
Vestby Hyttepark – Sørli gård (Vestby nord)
Det planlegger en etappevis utvidelse med til sammen 4 bygg, samt etterlengtet oppgradering av hovedbygget, tidligere kjent som undomsherberget, som blant annet inneholder hovedkontor, møtelokaliteter og bespisning. Sistnevnte oppgradering er godt i gang. Thor Einar Johansen har et tydelig avslappet forhold til de betydelige investeringene familieforetaket investerer i området – og med god grunn. Besøkende til Tusenfryd, Oscarsborg og Oslo samt ulike turister på gjennomreise, i tillegg til hundeveteranforeningen, ride- og hesteforeninger er hyppige gjester i Vestby Hyttepark. Trafikkanter på E6 kan vise seg å legge et ytterligere forbedret kundegrunnlag – her ute er det et godt stykke mellom konkurrentene. I tilegg vil etableringer i Vestby – særlig Nowegian Outlet gi mersalg.
 
 
Nye og trivelige hytter Foto: Vestby Hyttepark Arkitektkontor AS

Hytteparken har et meget hyggelig miljø til tross for sin langstrakte og bråkete nabo, E6en. Hele området er svært behagelig anlagt, og er spesielt godt tilpasset familie og ulike interesseorganisasjoner. Tilbudet omfatter etter hvert nyere små og store hytter, rom, appartments og caravanplasser hele året. Hytteparken har også attraktive møterom, god plass utendørs og utstillingsarena. Stilvalget innvendig i hovedbygget er eksklusivt klassisk, med innslag av rokokko og sydeuropeiske detaljer.
   
 
Vestby nord – her finner du Vestby hyttepark
Tegning: Ole A. Krogness

I disse dager ferdigstilles 2 stilfulle møtelokaler i kombinasjon med bespisning. Nytt familiehotell planleggers syd i området (mot Esso), med attraktiv utforming, hvor det blir 2 stk. toplans blokker med fellesområdet i midten og gjennomsiktig tak. Fellesrommet er dominert av svømmebasseng, sauna og liknende fasiliteter. Ett svømmebasseng er for aktiv svømming. En flott detalj er at rommene har egen inngang til fellesområdet. Imidlertid kreves det bruksendinger og vurderinger fra arkeologer og annet tidkrevende før denne planen kan iverksettes. Johansen skisserer et nytt ridesenter i nord med en større stall som antas å inneholde funksjoner attraktivt for klubber. Området rundt blir publikumsvennlig med inngjæringer for rideaktiviteter samt beitemark. To nye leilighetsbygg med 4 rom/leiligheter i nordre del av hytteområdet er også planlagt.

 

Syden i Vestby? Mange Vestbybeboere ser nok frem til
en aperitiff og litt kvalitetstid dette rommet.
Utkast: Drøbak Arkitektkontor AS
 

Estimert byggestart av hotell 2011
Antall rom i hotell 70-80
Antall nye rom/leligheter 8
Antall eksisterende hytter 34
Antall eksisterende leiligheter 11
Antall eksisterende rom 6
Årsverk pr. d.d. 4 – 5
Eier: Familien Johansen
www. vestbyhyttepark.no