Vil levere god arbeidskraft til flere bedrifter


Published: 03.02.2014
I 2013 fikk 97 mennesker jobb i samarbeid med Follo Futura AS. Aldri før har bedriften hatt flere jobbformidlinger. Follo Futura AS i Ås formidler kvalitetssikret arbeidskraft til bedrifter i Follo-regionen som trenger dyktige medarbeidere. Follo Futura AS tilbyr den arbeidssøkende karriereveiledning, arbeidskartlegging, arbeidstrening og opplæring.

Follo Futura AS er ISO-sertifisert og har også et europeisk kvalitetssystem ved navnet eQuass. Systemene skal sikre at arbeidet som gjøres i samtaler, kartlegginger og jobbformidlinger følger bedriftens rutiner og prosedyrer. Bedriften jobber med mennesker som av en eller annen grunn står utenfor arbeidslivet. I nyttårstalen trakk statsminister Erna Solberg frem denne gruppen. Hun oppfordret arbeidsgivere til å ansette flere som har et hull i sin cv. Follo Futura AS er brobygger mellom jobbsøker og NAV. Slik skal alle som trenger det får veiledning for å komme i jobb. Follo Futura AS jobber med å se mulighetene istedenfor begrensningene. Mange har store ressurser som blir avdekket.

Follo Futura AS er et aksjeselskap eid bl.a. av kommunene i Follo og Akershus fylkeskommune samt Rotary foreningene i regionen. Daglig leder Mette Veiby forteller at bedriften har en sunn og god drift. På Follo Futura AS jobber det veiledere som har som målsetting å få mennesker tilbake i arbeidslivet. Jobbtrening ender ofte i fast ansettelse. ”Her legges forholdene til rette for den enkelte,” sier veileder Geir Ambro. Han forklarer videre: ” Det kan være så mange grunner til at folk har havnet utenfor arbeidslivet, og vi ønsker å bidra til at folk kommer i jobb igjen.”

Jobbveileder Elisabeth Skoglund Johnsen legger vekt på at det er viktig å se etter nye muligheter: ”Jobbsøkere og arbeidsgivere blir av Follo Futura utfordret til å tenke nytt,” sier hun og fortsetter: ”Arbeidsgivere må tørre å ansette noen som har stått uten arbeid en periode. Vår oppgave her i Follo Futura er å finne den rette kandidaten som bedriften har behov for. Det blir til felles nytte.”

En annen jobbveileder er Inger Christine Tennøe. ”Mange blir positivt overrasket over hvordan vi jobber sammen med de som kommer hit fra NAV. Alle er med på laget og vi har målet i sikte: ut i varig jobb. Jeg trives godt med denne måten å jobbe på og synes det er meget meningsfullt,” sier hun.

Daglig leder Mette Veiby mener at når flere bedrifter blir kjent med Follo Futuras bemanningsløsninger vil flere arbeidsgivere bruke Follo Futura som en bemanningspartner. ”Alle vil jo vinne på et slikt samarbeide, ” sier hun og fortsetter: ”Folk kommer ut av NAV-systemet og inn i varig jobb og flere bedrifter får verdifulle arbeidstakere.

Hilde Feragen er prosjektansvarlig i Superprint AS i Vestby. Hun stråler av entusiasme og har bare godt å si om Follo Futura: ”Nå bruker vi kun folk fra Follo Futura AS når vi skal fylle ledige stillinger. Vi er en bedrift i vekst og trenger stadig nye og gode medarbeidere. Vi har en åpen og god dialog med veilederne her og den jobbsøkende. Vi bruker nødvendig tid på medarbeideren, – det trengs alltid opplæring. Slik får vi fram det beste i hver enkelt,” sier Hilde. Hun er sterkt engasjert i hvordan dette er å ta et sosialt ansvar. Hun oppfordrer absolutt andre bedrifter til å bruke mulighetene Follo Futura AS gir.

Målet til Follo Futura AS er alltid å finne rett person til rett jobb.

Post Title

Lorem superscript dolor subscript amet, consectetuer adipiscing elit, test link. Nullam dignissim convallis est. Quisque aliquam. cite. Nunc iaculis suscipit dui. Nam sit amet sem. Aliquam libero nisi, imperdiet at, tincidunt nec, gravida vehicula, nisl. Praesent mattis, massa quis luctus fermentum, turpis mi volutpat justo, eu volutpat enim diam eget metus. Maecenas ornare tortor. Donec sed tellus eget sapien fringilla nonummy. NBA Mauris a ante. Suspendisse quam sem, consequat at, commodo vitae, feugiat in, nunc. Morbi imperdiet augue quis tellus.

Høydepunkter

Jun 14, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more…

Aug 24, 2008
Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.
Read more…